10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladık

10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladık
Türkiye'de 10 Ocak'ta kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, hafta içerisinde gazetemize çok sayıda ziyaret gerçekleştirildi.Tebrik ziyaretlerinde bulunanlar arasında Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe...

Türkiye'de 10 Ocak'ta kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, hafta içerisinde gazetemize çok sayıda ziyaret gerçekleştirildi.

Tebrik ziyaretlerinde bulunanlar arasında Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya ve yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ziya Tokgöz ve yönetim kurulu üyeleri, İyi Parti İlçe Başkanı Mehmet Karlı ve yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi Hanım Kolları, Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, Ornitoloji (Kuşçular) Derneği Başkanı Bahattin Canabay ve yönetim kurulu üyeleri, Kızılay Derneği Başkanı Halil İbrahim Turan, Gar Müdürü Mehmet Bozkurt ve mahalle muhtarları yer aldı.

İlçemizin sesi oldunuz

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, gazetemizi ziyareti esnasında yaptığı konulmada, gazeteciliğin kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği olduğunu dile getiren dile getirerek, "Gazetecilik kutsal bir meslek. Üstlendiği birçok misyon nedeniyle önemli görev ve sorumlulukları olan bir meslek. Sizler de bu görevi layıkıyla yerine getiriyorsunuz.

Sarayönü için yaptığınız katkılar herkesin malumu. Sağlıktan eğitime, spordan siyasete her alanda içerik bulmak mümkün. Yaptığınız fedakarlıklardan dolayı tüm gazete çalışanlarına teşekkür ediyor 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyorum." dedi.

Kamuoyunu aydınlatıyorsunuz

Gazeteciliğin kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği olduğunu dile getiren Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu ise, "Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, yaşadığımız ortamda tartışmasız olarak kabul görmektedir.

Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasimizin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan sizleri tebrik ediyor ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü kutluyorum" dedi.

Gözümüz, kulağımız oldunuz

Sarayönü Manşet Gazetesi'nin Sarayönü'nün sesi olduğunu dile getiren Sarayönü'nü Kalkındırma, Sosyal Yardımlaşma, Eğitim Gönüllüleri ve Ornitoloji (Kuş Bilimi) Derneği Başkanı Bahattin Canabay, "İlçemizin sesi, gözü kulağı olan Sarayönü Manşet Gazetesi ve çalışanları ilk sayısından günümüze kadar tarafsız ve özverili çalışmalarına devam etmektedir.

İlçemizin sosyal ve kültürel yaşantısında halkımızın duygularına ve düşüncelerine tercüman oldunuz. İlçemizde olan bütün olaylara ve gelişmelere gazetenizde yer verip sesimiz oldunuz. Büyük özveri ile tarafsız ve fedakar çalışan siz değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar başarılarınız devamını dileriz." dedi.

Tarafsızlığınızdan taviz vermediniz

Sarayönü Gazetesi'nin ilkelerinden ve tarafsızlığından taviz vermediğini belirten CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, "Sarayönü Gazetesi yayın hayatında kurulduğu günden bugüne kadar ilçemizde herkesin takdirini gördü. Geride kalan 10 yılda birçok önemli konuyu gündeme getirip çözümü noktasında katkıda bulundunuz. Gazeteniz yayın hayatına geçtikten sonra ilçemiz hareketlendi ve yapılan çalışmalar ilçe dışında da ilgiyle takip edilir oldu. Özellikle tüm siyasi partilere eşit mesafede olmanız, günümüzde eşine az rastlanır bir duruş. CHP İlçe Teşkilatı olarak bizim faaliyetlerimiz de gazete sayesinde kamuoyuna sağlıklı bir şekilde duyuruldu. Bu başarılı yayıncılığınızın daha uzun yıllar devam etmesini diliyor, sizi ve özveri ile çalışan kadronuzu tebrik ediyoruz" dedi.

Sorunların çözümüne katkınız büyük

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetemize kutlama ziyaretinde bulunan ilçemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş ve Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, " Gelişimi, insanlığın modernleşmesiyle paralellik arzeden, hatta bir anlamda buna öncülük eden mesleklerin başında gazetecilik gelmektedir.

Basın ne kadar gelişmişse, demokrasiler de o kadar gelişmiştir. Ve basın ne kadar özgürleşebilmişse, toplumlar da o kadar özgürleşebilmiştir.

Toplumun hem gözü kulağı, hem de sesi olan; haber alma hürriyetimizin sağlanmasında zor şartlar altında özveriyle görev yapan basın mensuplarının ve özellikle yerelde ilçemizde çok önemli çalışmalara imza atan Sarayönü Manşet Gazetesi sahibi ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyoruz" dediler.

Renklilik getiriyorsunuz

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, gazetemizin tüm bölgeye bir renklilik getirdiğini belirterek, “Sarayönü Manşet Gazetesi siyasi partilerden sivil toplum kuruluşlarına, resmi kurumlardan özel kuruluşlara kadar her kesimin sesi oldu. Sanayicisinden siyasetçisine, sporcusundan müdürüne, esnafından simitçisine kadar herkes Salı gününü iple çekiyor. Bunun aynen devam etmesi herkes destek olmalı.

Bilgiye ulaşmanın kolay olduğu fakat doğru bilgiyi bulmanın zorlaştığı günümüzde, siz değerli basın mensubu kardeşlerimizin büyük bir özveri ile çalıştıklarının farkındayız. Bu sebeple hak ve adaletin tesisi için kaleminizden dökülen her bir sözcüğün, bizim için değeri oldukça büyüktür. Bu kutsal vazifenizde bizlerin desteği her zaman sizlerle olacaktır.

Bu duygularla 10 Ocak 1961 yılından itibaren “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak andığımız bu önemli günde, siz değerli basın mensuplarını içtenlikle tebrik ediyoruz.” dedi.

İlçe için öneminiz büyük

İyi Parti İlçe Başkanı Mehmet Karlı ise kutlama ziyaretinde yaptığı konuşmada "Basının ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu herkes biliyor. Görevini layıkıyla yerine getiren Sarayönü Manşet Gazetesi de ilçemizin vazgeçilmezi haline gelmiş durumda. Sarayönü için Salı günlerinin ayrı bir önemi var. Gazeteniz yıllardır başarılı çalışmalarıyla halkın takdirini kazanıyor. İlçenin sorun ve sıkıntılarını gündeme getirerek kamuoyuna aktarma da oldukça önemli bir misyonu üstleniyorsunuz. Sarayönü'ndeki gelişmelere karşı gösterdiğiniz duyarlılık ile gazetecilik mesleğine yakışır habercilik anlayışını başarıyla temsil eden gazetenizde 10 Ocak çalışan gazeteciler gününüzü kutluyoruz" dedi.

Tarafsız ve objektif yayıncılık önemli

Saadet Parti Hanım Kolları'nın ziyareti esnasında konuşan Hanım Kolları Başkanı Sevim Dikmen, "Özgür şekilde haber alma ve yayma aracı olan basın Ülkemizin temel taşlarındandır. Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumun basına duyduğu güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin de önüne geçecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm siz basın mensuplarını tebrik ederim." dedi.

Halka gazeteyle ulaşıyoruz

Gazetemizi ziyaret eden bir başka isim de Kızılay Derneği Sarayönü İlçe Başkanı Halil İbrahim Turan oldu. Gazetecilik mesleğinin önemli bir meslek olduğunu belirten Turan, "Sarayönü Manşet bu sorumluluğu yeterince yerine getiriyor. Tüm bölgeyi kapsayan haberleri ile her konuda olmak üzere sorunların gündeme gelmesini sağlayarak, çözüm noktasında önemli bir adım atıyor. Çalışmalarımızın ve duyurularımızın halka ulaştırılmasında önemli bir görevi yerine getirdiği için gazetenize teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum" diye konuştu.

Köprü görevi görüyorsunuz

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetemizi ziyaret eden mahalle muhtarları gazetecilik mesleğinin önemli bir meslek olduğunu belirterek, "Sarayönü Manşet bu sorumluluğu yeterince yerine getiriyor. Tüm bölgeyi kapsayan haberleri ile sorunların gündeme gelmesini sağlayarak, çözüm noktasında önemli bir adım atıyor. Köprü görevi görüyorsunuz.

Diğer ilçelerin birçoğunda bu kalitede bir gazete yok. İnsanlar Salı günü gazeteyi merakla bekliyor. Bu gazeteyi her kesimin son derece iyi takip ettiğini gösterir. Bunları iltifat olsun diye söylemiyoruz. Gerçekler olduğu için konuşuyoruz.

Çalışmalarımızın ve duyurularımızın halka ulaştırılmasında önemli bir görevi yerine getirdiği için teşekkür ediyor gününüzü kutluyoruz" diye konuştular.

İlçemizin sesi, gözü kulağı

Gazetemize kutlama ziyaretinde bulunan Gar Müdürü Mehmet Bozkurt Sarayönü Manşet Gazetesi'nin Sarayönü'nün sesi olduğunu dile getirerek; "Medyanın önemi tartışılmaz. Sarayönü Manşet'te bu bölge için üzerine düşen görevi yapıyor. Okuyucuların birçok konudan haberdar olmasını sağlıyor. Yayın hayatına başladığı tarihten bugüne kadar özveri ile çalışıyor.

Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın emekçilerimizin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlarken, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi

Etiketler :