15 Temmuz fırçalarla tablolara aktarıldı

15 Temmuz fırçalarla tablolara aktarıldı
Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü Belediyesi tarafından ortak organize edilen etkinlikler çerçevesinde '15 Temmuz Kalkışması ve Demokrasi Mücadelesi' konulu resim sergisi açıldı.Resim sergisinin açılışı Kaymakam Tarık...

Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü Belediyesi tarafından ortak organize edilen etkinlikler çerçevesinde '15 Temmuz Kalkışması ve Demokrasi Mücadelesi' konulu resim sergisi açıldı.

Resim sergisinin açılışı Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Müftü Vekili Mustafa Topçu tarafından gerçekleştirdi.

Cuma Namazı sonrası Sarayönü Halk Pazarı alanında açılan resim ve fotoğraf sergisinde hemşehrimiz ressam ve çizer Şafak Tavkul un darbecilere karşı direnmek için Çengelköy de sokağa çıktıktan sonra yanındaki deftere tanık olduğu olayları çizmesiyle oluşturduğu eserleri sergilendi.

Ressam-çizer Şafak Tavkul un 15 Temmuz u bir destan olarak aktardığı çizimlerinin yer aldığı eserler, şahit olduğu olayları o anda çizen ve bu yanıyla Türkiye de bir ilk olma özelliği taşıyor. Tavkul'un eserleri 15 Temmuz 2016 tarihinde darbecilere karşı direnmek için Çengelköy de sokağa çıkması ve açılan ateş sırasında sipere yatarak yanındaki deftere tanık olduğu olayları çizmesiyle ortaya çıktı.

Sergide 15 Temmuz gecesi yaşananlar, halkın darbecilere karşı mücadelesini anlatan resimlerin yanında Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15temmuzetkinlikleri.com adresinden alınan fotoğrafların oluşturduğu brandalar ve Türk bayrakları asıldı.