1696 çocuğa dini eğitim

1696 çocuğa dini eğitim
Sarayönü’nde yaz Kur’an Kursları, çocuk talebelere, dini eğitim ve değerler eğitimi vermeye devam ediyor. Sarayönü genelinde tüm Camii ve Kur’an Kursları’nda toplam 1696 çocuğun eğitim aldığı öğrenildi.Yaz Kur’an...

Sarayönü’nde yaz Kur’an Kursları, çocuk talebelere, dini eğitim ve değerler eğitimi vermeye devam ediyor. Sarayönü genelinde tüm Camii ve Kur’an Kursları’nda toplam 1696 çocuğun eğitim aldığı öğrenildi.

Yaz Kur’an Kursları’nın, çocukların din ve ahlak eğitiminde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, ailelerden, çocuklarını Kur’an Kurslarına düzenli şekilde göndermelerini istedi. Kur’an-ı Kerim’i her Müslüman’ın okuyabilmesi gerektiğini belirten Karaca, ailelere seslenerek, çocukların yaz tatilini boş geçirmesi yerine, dini bilgiler öğrenmek için Kur’an Kurslarına gönderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Karaca, yaptığı açıklamada, “Ne olursa olsun Kur’an-ı Kerim’i ve dinimizi en güzel şekilde bilmemiz lazım. Evlatlarımızı yaz tatilin de, Yaz Kur’an Kurslarına göndererek dini bilgilerinin en güzel şekilde öğrenmelerini sağlayalım. Bu açıdan Yaz Kur’an Kursları’mızın önemi çok büyüktür. Bu yaşlarda dini bilgilerini öğrenemeyenler daha sonraki yaşlarda zorlanmaktadırlar. Yavrularımızın en verimli bu zaman dilimlerini, en güzel bir şekilde dini bilgilerini öğreterek değerlendirelim. Genel olarak ebeveynlerin en büyük arzuları, evlatlarının hem dünyevi hem de uhrevi yönden en iyi bilgilerle donatılıp, her iki cihan için başarılı olmalarıdır. Ahlaki özelliklerle dop dolu olarak yetiştirilen evlâtların, öğrendikleri dini bilgileri uyguladıklarında, anne-babaları ölmüş olsalar bile amel defterlerinin açık kalıp sevaba nail olacakları Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.s)’in müjdelemiş olduğu bir husustur. Çocuklarımız bizlere Yüce Allah (c.c.)’ın emanetidir. Dünya hayatında en iyi yerlere gelip, rahat yaşamalarını düşündüğümüz gibi, ölümden sonraki gerçek ahret hayatını da düşünüp, evlatlarımıza lazım olan dini bilgilerini de öğretmek en önemli görevlerimizdendir. Evlatlarımız ve mallarımız bizler için birer imtihan vesilesidir. Bu dünya hayatındaki imtihanımızı hiçbir zaman unutmamalıyız. Hem kendimiz, hem de yavrularımızın için her iki cihanda kurtuluşa ermemizi sağlayacak bir hayatı yaşamayı amaç edinmeliyiz. Onun için çocuklarını Kuran Kurslarına gönderen ailelere teşekkür ediyorum. Günü boş geçiren çocukları olan ailelerden de, çocuklarını kuran kurslarına göndermelerini rica ediyorum. İki aylık süreçte birbirinden değerli din görevlilerimiz güzel bir iletişim ve sevgi saygı içerisinde bu eğitimleri sürdürecek” dedi.