19 Mayıs kutlandı

19 Mayıs kutlandı
Sarayönü'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların ilk bölümünde düzenlenen tören ile Atatürk Anıtı'na çelenk sunulurken, ikinci bölümü Kapalı...

Sarayönü'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamaların ilk bölümünde düzenlenen tören ile Atatürk Anıtı'na çelenk sunulurken, ikinci bölümü Kapalı Spor Salonu'nda devam etti. Vatandaşların bayram kutlamalarına ilgisi eski dönemlerin aksine çok düşük kaldı. Belirli gösterilerin sergilendiği programda spor müsabakalarında derece yapan öğrencilere ödülleri verildi.

Sarayönü'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, ilçede çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk olarak Hükümet Konağı önünde çelenk töreni düzenlendi. Bayrak ve flama ile eşlik eden öğrencilerle birlikte İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hasan Ertugan, Atatürk Anıtı na çelenk sundu. Kutlamalar Sarayönü Kapalı Spor Salonu'nda devam etti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Tınas, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hasan Ertugan, açılış konuşması yaptı. Ertugan, konuşmasında, "Bugün, milletimizin büyük önder Mustafa kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan, kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs'ın 98'nci yıldönümüdür. Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bugünde hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Sevgili gençler, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar, ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919'da ilk bağımsızlık ateşi, Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile yakılmış, yapılan çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı'nı ona inanan aziz Türk milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebi ile de bugünü siz gençlerimize armağan etmiştir. Sözde değil, özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum." dedi.

Karate, wushu ve kafkas halk danslarının sergilendiği programda günün anlamına işaret eden yazılar ve şiir sunumları yapıldı. Ödül töreni ile son bulan programın en çok beğeni toplayan bölümü Kafkas Halk Dansları ekibinin gösterisi oldu.