23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan coşkuyla kutlandı
Sarayönü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu tarafından hazırlanan kutlama programı, okul bahçesinde gerçekleştirildi. Kutlamalara...

Sarayönü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu tarafından hazırlanan kutlama programı, okul bahçesinde gerçekleştirildi. Kutlamalara ilçe protokolü ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Minikler günlerce hazırlandıkları oyunlarını davetlilere sundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçemizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Atatürk anıtında gerçekleştirilen çelenk töreninin ardından, Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu tarafından organize edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Kutlamalara Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşma, Okul Müdürü Kadir Arslan tarafından gerçekleştirildi.

Dünyada ilk ve tek

Arslan, konuşmasında, “Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98 yıl dönümünü, bu vesile ile bugünün çocuklara bayram olarak armağan edilişini kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir. Bugünü milletçe büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. 23 Nisan 1920 ilk Büyük Millet Meclisimizin toplandığı ve ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gündür. O tarihten sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış ve ulusal kurtuluş savaşımız bu meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir düsturu hayata geçirilmiştir." dedi.

Yarının büyükleri bugünün çocukları

Bu ülkenin çocuklara teslim edilecek bir emanet olduğunu kaydeden Arslan, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Atatürk milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan etmiştir. Peki niçin çocuklara armağan edilmiştir. Çünkü bugünün büyükleri dünün çocuklarıydı. Yarının büyükleri de bugünün çocuklarıdır. Gelecekte de ulusal egemenliğimizi bugünün çocukları temsil edecektir. 23 Nisan'da dünyanın dört bir yanından gelen çocuklarla bayramımız kutlanır. Bütün dünya çocuklarının kaynaşıp arkadaş olduğu insanlığın temelini attığı dostluk kardeşlik ve sevginin doyasıya yaşandığı gün 23 Nisan'dır. Bizler bu vatanın bekçileri ve emanetçileriyiz. Biz bu vatanı atalarımızdan miras olarak değil çocuklarımızdan emanet olarak aldık. Bu ülkenin gerçek sahipleri ancak yarınımız olan çocuklardır. Bu nedenle bizler de korumakla mükellef olduğumuz emanetimize gözümüz gibi bakmalı ve yarının yetişkinleri olan çocuklarımıza da bu bilinci şimdiden aşılayarak emaneti yarınlara taşımalıyız. Çocuklarımızı tarihini bilen vatanını ve milletini seven ufkunu gören ve adımlarını buna göre atan ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz ve sorumluluğumuzdur.” şeklinde konuştu.

Gösteriler beğeni topladı

Konuşmanın ardından şiirler okunurken, öğrenciler tarafından halk oyunları sergilendi. Halat çekme, sandalye kapmaca gibi yarışmaların düzenlendiği programda görsel şovlar büyük beğeni topladı. Programın son bölümünde ödül töreni gerçekleştirildi. Sarayönü'nde Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Projesi kapsamında Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen koruyucu tarım konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler protokol üyelerinin elinden ödüllerini aldı.