79 yıldır aynı özlemle

79 yıldır aynı özlemle
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Sarayönü'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören,...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Sarayönü'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören, Belediye Düğün Salonu'nda devam etti. Cumhuriyet İlkokulu tarafından hazırlanan anma programı, salonu dolduran öğrencilerin coşku ve yüksek sesle söylediği İstiklal Marşı'yla başladı. Programda Türk milletinin varlık birlik ve geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılâpları her Türk vatandaşının bilmesi ve peşinden gitmesi gerektiği vurgulandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79. yıldönümünde Sarayönü'nde çeşitli törenlerle anıldı. 10 Kasım 1938'de saatler 09:05'i gösterirken, Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yuman büyük Türk Önderi Mustafa Kemal Atatürk, Sarayönü'nde de özlemle ve saygıyla anıldı. 10 Kasım 2017 Cuma günü sabah saatlerinde Hükümet Konağı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk törenine, ilçe protokolünün yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Anıta çelenk sunumunun ardından Sarayönü Belediyesi hoparlörü ve polis araçlarının sirenleri eşliğinde saygı duruşu gerçekleştirildi. Bu esnada bayraklar da yarıya indirildi. Daha sonra İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile Hükümet Konağı'ndaki tören sona erdi. Atatürk Anıtı'ndaki programın tamamlanmasından sonra törenler Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen 10 Kasım programıyla devam etti.

Sarayönü Cumhuriyet İlkokulu tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı'na Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kısa ömrüne Cumhuriyeti sığdırdı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul öğretmenlerinden Burcu Öztürk Şengül yaptı. Şengül konuşmasında, "Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarısıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleriyle evrensel bir kişidir. Aynı çağda yaşayan gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise sevgi ve saygı uyandırarak, Türk milletini, çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. Büyük önder Atatürk, Kurtuluş savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan bir çok devrim gerçekleştirmiştir. Onun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak olmuştur. Kısa sayılabilecek bir ömre bu kadar çok ve önemli başarıları sığdıran Atatürk'ün getirmiş olduğu ilkeler, bugün bile geçerliliğini korumakta, Türk milletinin varlık, birlik ve geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadır." dedi.

Şengül'ün konuşmasını tamamlamasının ardından 10 Kasım ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Oratoryo, koro sunumların yanı sıra şiirlerin de okunduğu anma töreni, katılanlara teşekkür edilmesiyle sona erdi.