"Açık Kapı" projesi Sarayönü'nde

"Açık Kapı" projesi Sarayönü'nde
Sarayönü Kaymakamlığı tarafından, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hayata geçirilmek üzere hazırlanan "Açık Kapı Projesi" başladı.İçişleri Bakanlığı, devletle vatandaş arasındaki...

Sarayönü Kaymakamlığı tarafından, İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hayata geçirilmek üzere hazırlanan "Açık Kapı Projesi" başladı.

İçişleri Bakanlığı, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak, vatandaşların başvurularını sonuçlandırma sürelerini kısaltmak, vatandaş memnuniyetini arttırmak amacıyla geçen yıl "Milletin Kapısı" sloganıyla Açık Kapı Projesi'ni valiliklerde başlatmıştı. Bu proje Sarayönü Kaymakamlığı tarafından da uygulanmaya başladı. Proje kapsamında Kaymakamlıkta kurulan açık kapı birimlerinde vatandaşlar her konudaki talep, şikayet ve önerilerini iletebilecek.

"Açık Kapı Projesi" ile vatandaşla birebir, güler yüzlü ve sıcak bir şekilde iletişim kurması, sorunların dinlenerek çözümüne ilişkin yol gösterilmesi, bürokrasinin en aza indirilmesi, vatandaşın taleplerinin elektronik ortamda alınarak, en kısa sürede sonuçlandırılması hedefleniyor.

322 başvuru türü bulunuyor

Konuyla ilgili Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızca kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan başvurulara ilişkin iş ve işlemlerin hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasını temin etmek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından "Açık Kapı Milletin Kapısı" adı ile oluşturulan uygulama kaymakamlığımızda da faaliyete geçti. Vatandaşlarımızın kurulan Açık Kapı masasına şahsen gelerek başvurularını yapabilecekleri gibi internet üzerinden www.acıkkapi.gov.tr adresini tıklayarak veya valilik web sitesinden "Açık Kapı" linkini tıklayarak elektronik ortamda başvurularını yapabilmektedirler. Açık kapı bürolarına vatandaşlar, 17 konu başlığında 322 başvuru türünde müracaatta bulunabiliyor. İlerleyen dönemde ise KİOSKLAR ve Çağrı Merkezi üzerinden de müracaatlar alınabilecek. Başvuru yapan vatandaşların müracaatları elektronik sisteme kaydedildikten sonra ilgili birimlere yönlendiriliyor. Ayrıca açık kapı personelince valiliklere başvuruda bulunan şehit yakını, gazi, engelli, yaşlı, hasta vatandaşlara mihmandarlık hizmeti de veriliyor. Açık Kapı Sistemi üzerinden cevaplandırıldığında başvuru yapan vatandaşın cep telefonuna talebiyle ilgili bilgilendirme mesajı gidecektir" dedi.

7 gün içinde sonuç

Proje kapsamında başvuru yapanların talepleri 7 gün içerisinde sonuçlandırılıyor. Olumlu ya da olumsuz 7 günlük cevaplanma süresini geçen başvurular konularına, birimlerine, sorun alanlarına göre valilere veya İçişleri Bakanlığına gönderiliyor. Müracaat sahipleri sürecin her aşamasını kendilerine verilen başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonlarından takip edebiliyor.