Açlık sınırı bin 713 lira oldu

Açlık sınırı bin 713 lira oldu
Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Temmuz ayında Türkiye deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 713,7 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 801,17 TL olarak...

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Temmuz ayında Türkiye deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 713,7 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 801,17 TL olarak tespit edildi.

Yapılan araştırmaya göre Temmuz ayında Haziran ayına göre gıda fiyatlarında ortalama yüzde 0,33 lük bir artış yaşandı.

ISINMA VE GİYİM FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Temmuz ayında Haziran ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 2,09 luk bir düşüş gözlendi.

Temmuz ayında Haziran ayına göre ısınma fiyatlarında ortalama yüzde 0,05 lik bir düşüş gözlenirken; Temmuz ayında Haziran ayına göre barınma fiyatlarında ortalama yüzde 0,99 luk bir artış oldu.

 

HABERLEŞME VE EÄžİTİM FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

Haberleşme fiyatlarında Haziran ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 86,67 artışla PTT koli gönderme ücreti fiyatında olduğu gözlendi. Bununla birlikte haberleşme fiyatlarında Haziran ayına göre herhangi bir düşüş gözlemlenmedi.

Eğitim-kültür fiyatlarında yüzde 1,96 lık bir artış oldu. Eğitim-kültür fiyatlarında Haziran ayına göre değişimin yüzde 46,8 artışla yurt içi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 4,73 artışla bilgisayar fiyatlarında olduğu gözlendi.

Kişisel temizlik ve bakım fiyatlarında yüzde 1,27 lik bir artış gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım fiyatlarında Haziran ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 3,01 artışla elektrikli saç bakım aletleri, yüzde 2,81 artışla misafir kolonyası fiyatlarında olduğu tespit edildi.

ULAŞIM FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

Ulaşım fiyatlarında yüzde 1,78 lik bir artış olduğu belirlendi. Haziran ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 16,2 artışla vapur ücreti şehir hatları, yüzde 5,53 artışla şehirlerarası otobüs ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım fiyatlarında yüzde 2,24 azalışla LPG dolum ücreti fiyatında düşüş gözlemlendi.

Çevre ve su fiyatlarında yüzde 0,78 lik bir artış yaşandı. Çevre ve su fiyatlarında Haziran ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 1,28 artışla sıhhi teçhizat malzemeleri (musluk) fiyatında olduğu gözlendi.