"Adalet" yürüyüşüne destek

"Adalet" yürüyüşüne destek
CHP Sarayönü İlçe Teşkilatı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından, partinin milletvekili Enis Berberoğlu nun tutuklanarak 25 yıla mahkum edilmesinin ardından başlattığı ‘Adalet yürüyüşüne destek açıklaması yaptı.CHP...

CHP Sarayönü İlçe Teşkilatı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından, partinin milletvekili Enis Berberoğlu nun tutuklanarak 25 yıla mahkum edilmesinin ardından başlattığı ‘Adalet yürüyüşüne destek açıklaması yaptı.

CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya yaptığı açıklamada, "Yıllardır yapılan hukuk dışı uygulamalar ile adalet mumla aranır hale gelmiştir. Aydınların, gazetecilerin, akademisyenlerin, yurtsever Atatürkçü askerlerin, öğretmenlerin, siyasilerin, milletvekillerin suç oluşturularak gözaltına alınıp, tutuklandıkları, ayrıca çok sayıda kamu görevlisi mesleklerinden ihraç edilmiştir. Asıl suçluların yargılanmadığı, masum insanların yargılanıp hapsedildiği süreci yaşıyoruz. Yıllardır hepimizin bildiği, tanıdığı yaşamının çok önemli kısmını medya ve medya özgürlüğü için çaba gösteren Enis Berberoğlu, hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum edilmiştir. Enis Berberoğlu; birilerinin kamu oyundan gizlice yurtdışına silah çıkarma girişimini haber yapmasından dolayı 25 yıla mahkum edilmesi üzerine; Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu nun “Bıçak kemiğe dayandı” diyerek “Adalet Yürüyüşü”nü başlatmıştır. Bu yürüyüş demokratiktir, güzel bir yürüyüştür, çevrecidir. Bu kararı verenler, bu kararın altında kalacaklardır. Gün gelecek yasadışı hareket edenler, hukuk dışı karar ve eylemlerde bulunanlar adaletin karşısına çıkacaklar, hesap vereceklerdir." dedi.

"Sadece adalet istiyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yıllarca demokrasi, özgürlük, adalet, hak, mücadelesi verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini kaydeden Yeşilkaya, "Artık adalet istiyoruz, demokrasi istiyoruz, düşünce özgürlüğü istiyoruz. 20 Temmuz sonrası yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının yara alması ile yargı mensuplarını yönlendirmeden karar alamaz, adalet dağıtamaz hale getirmiştir. Bu sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin yürüyüşü değildir. Sağcısı, solcusu, ülkücüsü, muhafazakarıyla gerçekleştirilen büyük adalet yürüyüşü 420 kilometrelik bir yoldan oluşmaktadır. Bu yolu yürümekte kararlı olan Genel  Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu, 250 kilometreyi tamamlamıştır. Kalan yolu 9 Temmuz'a kadar tamamlayacak olan genel başlkanımız İstanbul Maltepe meydanında büyük mitingle yürüyüşünü tamamlayacaktır. Sindirme ve tehditler daha da ağırlaşıp, yoğunlaşabilir. Adaletin sağlandığı ülkemizde; demokrasi, özgürlük ve insanca yaşama daha çok gelişecektir. Talebimiz adaletin tarafsız ve bağımsız bir yargı tarafından sağlanmasıdır. Sadece “Adalet, Adalet, Adalet” diyoruz." şeklinde konuştu.