Aday adayları belli oldu

Aday adayları belli oldu
Sarayönü'nde 2019 yılı Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler için süreç işlemeye başlarken, Sarayönü Belediye Başkanlığı için Ak Parti'den aday adayı olan isimler netleşti. Müracaat süresi içerisinde beş isim...

Sarayönü'nde 2019 yılı Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimler için süreç işlemeye başlarken, Sarayönü Belediye Başkanlığı için Ak Parti'den aday adayı olan isimler netleşti. Müracaat süresi içerisinde beş isim resmi müracaatta bulunurken, Belediye Başkanı Nafiz Solak, doğal aday adayı olduğu için müracaat sürecine dahil olmadı. Ak Parti'nin belediye başkan aday adayları, mevcut Başkan Nafiz Solak, Mehmet Güney, Kazım Torlak, Mevlüt Göksu, İsmail Keleş ve Hasan Hüseyin Çakır oldu. Cuma günü gerçekleştirilen aday tanıtım programında ise aday adaylığı müracaatında bulunan beş aday adayı kendilerini tanıttı. Aday adayları partililerden temeyül yoklaması için destek istedi. Ak Parti'nin çok yüksek oy oranları aldığı Sarayönü'nde Ak Parti adayının belirlenmesinin ardından diğer partilerin de belirlenen adaya göre strateji belirleyerek adaylarını belirlemeleri bekleniyor.

Sarayönü'nde 2019 yerel seçimlerine doğru geri sayım başlarken, son haftalarda yaşanan siyasi hareketlilik gündemi ısıtmaya başladı. Kulisleri ziyadesiyle meşgul eden aday adaylığı ve adaylık süreçleri üzerinde yoğunlaşan ve farklı ihtimalleri düşünen siyasetçiler, ince hesaplara başladı. Ak Parti'den kimlerin aday adaylığı müracaatında bulunacağı kamuoyunda merakla beklenirken, aday adayları geçtiğimiz günlerde netleşti.

Mevcut Başkan Nafiz Solak'ın yanı sıra, daha önce başkanlık kariyeri bulunan Mehmet Güney ve Kazım Torlak ile eski Başkan Yardımcısı Mevlüt Göksu, kamu çalışanı olan İsmail Keleş ve belediye işçisi olan Hasan Hüseyin Çakır, Ak Parti'nin Sarayönü Belediye Başkanlığı için aday adayları oldu.

Müracaat süresinin tamamlanmasının ardından aday adaylığı kesinleşen isimler, Cuma günü aday adayı tanıtım toplantısında kendilerini anlattı. Sarayönü Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen aday adayı tanım toplantısına Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, Ak Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Pirinç, aday adayları ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından program Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyinoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı.

"Fitnelere mahal vermeyelim"

Tayyiboğlu, konuşmasında partililere hitap ederek: "Bugün burada 31 Mart 2019 Mahalli idareler seçimi kapsamında hem aday adaylarımızı tanıma ve malumunuz e temayülde oy kullanımını öğrenmek için toplanmış bulunuyoruz. Bizler ilk günkü aşkla, devletimize milletimize partimize sahip çıkacağız. Bu konuda size güvencim tamdır. Aday adaylarımızı beraberce dinleyelim. Adil bir şekilde değerlendirelim. Ve gerekli şekilde temayülde oyumuzu kullanalım. Adaylar veya kimlerin seçileceğine ilişkin hususlar, asla konuşulmayacak, dedikodulara mahal verilmeyecektir. Geçen ilçe danışma Meclis toplantısında da dediğim gibi bilakis sosyal medya ile yok ankettir, yok yorumdur, fitne çıkartmak için, farkında olarak veya olmayarak, paylaşımlar yapanlar vardır. Bunlar kelimenin en hafif anlamı ile fitnedir. Bu tarz paylaşımlarda, teşkilatımızdan aksi belirtilmediği sürece, mutlaka uzak durmanızı, yorum yapmamanızı istiyorum. Arkadaşlar çok sıkı durmamız gerektiğini tekrar hatırlatıyorum. Rabbim bizleri doğrudan ayırmasın." dedi.

"Hepimiz fotoğrafın birer parçasıyız"

Programda bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Nafiz Solak ise "Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hepimiz büyük fotoğrafın birer parçasıyız. Birimiz olmasa fotoğraf eksik olur. Bu yıl yapılacak temayül oylaması yöntemi gelişen teknolojiye nasıl ayak uydurduğumuzu gösteriyor. Bu bir bayrak yarışıdır. Amaç hizmet çıtasını daha yükseğe çıkarmaktır. Bunun için de birlik ve beraberlik şarttır.  Bu da ilçemizde var. Aramıza nifak sokmak isteyenlerde var ama bunlara izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

"Bu davaya gönül verdik"

Bu konuşmaların ardından aday adayları kendilerine tanınan beşer dakikalık bölümlerde kendilerini tanıttı. Kürsüye ilk olarak Hasan Hüseyin Çakır geldi. Çakır, konuşmasında, "1982 Sarayönü doğumluyum. İlkokul ve Ortaokul'u Sarayönü'nde okudum. Askerliğimi yaptıktan sonra 2006 yılında Sarayönü Belediyesi'nde çalışmaya başladım. Daha sonra istifa edip tarım ve hayvancılık yaptım. 2014 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi'nde kamyon operatörü olarak çalışmaya başladım. Benim için asıl olan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu düsturla Recep Tayyip Erdoğan dedik ve onun davasına gönül verdik. Recep Tayyip Erdoğan'ın davası gerçek davadır ve bu dava 1400 yıl evveline dayanmaktadır. Bende bu davanın savunucusuyum. Liderimizin yükünü hafifletmek için aday adayı oldum. Seçimler bizde hizmet çıtasını yükseltmek demektir. Konya Büyükşehir Belediyesi'ne 26 mahalleye yaptığı yaptırımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Diğer aday adayı ağabeylerime başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

"Şahsi bir davamız yok"

Aday adaylarından İsmail Keleş, halkın yoğun talep ve teveccühü ile aday adayı olmaya karar verdiğini söyleyerek, "1968 yılında Sarayönü'nün Ladik mahallesinde dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimimi Ladik mahallesinde bitirip liseye Sarayönü'nde devam ettim. İş hayatına 1998 tarihinde Seydişehir Alüminyum  Fabrikası'nda memur olarak başladım. 2005 yılında fabrikanın özelleşmesinin ardından Konya SGK'ya memur olarak atandım. 2009 yılında Kadınhanı Sosyal Güvenlik Merkezi'ne atandım. Burada 10 yıllık hizmetimin ardından Adalet  ve Kalkınma Partisi'nden aday adayı olmak için istifa ettim. Halkımızın yoğun bir talep ve teveccühü ile kıymetli büyüklerimizin de olurlarını alarak 2019 yerel seçimleri için bu kutlu yolda yürümeyi tercih ettim. Öğrenim, çalışma ve sosyal hayatım boyunca edindiğim bilgi, beceri ve tecrübelerimi halkımızın hizmetine sunma hususunda yüklendiğim ağır sorumluluğu omuzlarımda hissediyorum. Bizim şahsi davamız yoktur. Bizim meselemiz Sarayönü'dür, milletimizin geleceğidir." dedi.

"Bir adım daha öne götürmek için..."

Büyükşehir yasasından önce belde olan Ladik mahallesinde daha önce belediye başkanlığı yapan Kazım Torlak ise kendisini şu şekilde tanıttı: "1969 yılında Konya'da dünyaya geldim. İlkokulu Almanya'da, ortaokulu Ladik'te, liseyi Sarayönü'nde okudum. Lisans eğitimimi Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Harita ve Kadastro mühendisliği bölümünde tamamladım. 1991 yılında Sarayönü ilçe merkezinde Serbest Harita Kadastro Mühendisi olarak çalışmaya başladım. 1999 yılında askerliğimi yaptım. 2004 yılında teşkilat kurucu üyesi de olduğum Ak Parti'den Ladik Belediye Başkanı seçildim. Başkanlık görevimin ardından ilçe merkezinde mesleğime devam ettim. Ayrıca Sarayönü mahkemelerinde Adli Teknik Bilirkişi olarak görev yapmaktayım. 2019 yılı yerel seçimleri için ilçemizden belediye başkanlığı için partimizden aday adayı oldum. Amacım sayın belediye başkanımız Nafiz beyin yapmış olduğu hakikaten güzel projelerden eksik kalanları tamamlamak ve bir adım daha öne ötürmek için çabalamaktır. Kendisinin ve de Büyükşehir Belediyemizin ilçemiz için çalışmalarını takdir ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum."

"Menfaat düşüncesinde olmadım, olmayacağım"

Geçtiğimiz dönem Sarayönü Belediye Başkanı olan ve tekrar aday adayı olarak yeniden bu göreve talip olan İşadamı Mehmet Güney, konuşmasında tecrübe ve deneyimlerine vurgu yaparak, "1952 Sarayönü doğumluyum. Evli ve üç çocuk babasıyım. Ticaretle uğraşmaktayım. Allah'ıma şükür ki bu yaşıma kadar sadece kendime çalışmayıp topluma yararlı olmayı, memleketimiz ve ilçemizin hedefleri doğrultusunda birçok sosyal ve kültürel alanda, sivil dernek ve kuruluşlarda görev almayı bana nasip etti. Yine bu hedef ve vizyonla yeniden ilçemize hizmet için belediye başkanı aday adayı olarak karşınızdayım. Sizleri temin ederim ki ben hiçbir menfaat ve çıkar düşüncesinde olmadım. Bundan sonrada olmayacağım. Tamamen bu memleketin evladı olarak ilçemize daha hızlı ve etkili hizmet için çıktığım bu yolda Sarayönü ilçemizi daha iyi duruma nasıl getirebilirim diye mücadele veren bir hemşerinizim. Sizlerin teveccühü ve yüce Allah'ın takdiri ile aday gösterilmem neticesinde Sarayönü ilçemiz kasaba ve köyleriyle toplumu hiç bir şekilde ayırt etmeksizin birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağımızdan şüpheniz olmasın. Bütün adaylar benim için çok değerli ve bu memleketin evladıdır. Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz. Hepimizin tek bir amacı var oda memleketimize vatandaşımıza hizmet." şeklinde konuştu.

"Seçimin kaybedeni olmayacak"

Son olarak kürsüye gelen eski Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Göksu, bu seçim kaybedeni olmayacağına vurgu yaparak şu cümlelere yer verdi: "Her seçim ayrı bir öneme sahip. Yerel seçimler, genel seçimlere kıyasla daha çetin ve zor bir süreç. Özellikle içinde bulunduğumuz bu sncılı dönemde birlik ve beraberlimiz daha büyük önem arz ediyor. Ülkemiz ve ilçemizin geleceği için önemli bir tercihte bulunacağınız temayül yoklaması gerçekleştirilecek. Değerlendirmelerinizi partimizin bu süreçten daha güçlü çıkması için en hassas şekilde yapacağınıza inanıyorum. Bu seçimin kaybedeni olmayacaktır. Riyaset emaneti istişare ve adaletle yürütülmesi gereken hassas bir emanettir. İlçemizi inşa etmek için yola çıktık. Birlik, beraberlik ve sevgi iklimini tesis ve muhafaza etmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. 28 bin Sarayönü halkını kardeş, dost kılacağız. Tek bir ferdin dahi ayrımcılığa, tahkire, dışlanmaya muhatap olmaması için gerekli çabayı göstereceğiz."