Ak Parti'de referandum startı verildi

Ak Parti'de referandum startı verildi
Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanlığı tarafından 63 üncü ilçe danışma meclisi toplantısı genişletilmiş olarak gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda referandum çalışmaları için start verildi. Toplantıya katılan...

Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanlığı tarafından 63 üncü ilçe danışma meclisi toplantısı genişletilmiş olarak gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda referandum çalışmaları için start verildi. Toplantıya katılan Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Cumhurbaşkanlığı sisteminin vatandaşlara çok iyi anlatılması gerektiğini söyleyerek, kamplaşmaya sebep olacak tartışmalardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Toplantı, Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Bölge Koordinatörü Edip Emre Görgülügil, Konya İl Yönetim Kurulu üyeleri Süheyla Şahin,Vesile Esra Aldur, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Tınas, Belediye meclis üyeleri ve ilçe teşkilat üyeleri, gençlik ve kadın kolları ile mahalle başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Hedef yüzde 90

Teşkilat çalışmalarının görüşüldüğü toplantıda, Sarayönü nün projeleri ve sorunları masaya yatırıldı. Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Tınas, teşkilat çalışmaları ile ilgili bilgi verirken, referandum çalışmaları için hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Sahaya inmeye hazır olduklarını kaydeden Tınas, son seçimlerde Sarayönü'nde yüzde 82 oranında oy aldıklarını, referandum hedefinin yüzde 90 olduğunu dile getirdi. Tınas, ilçeler arasında ilk 3'e girmek istediklerini sözlerine ekledi.

"Bürokrasi azalacak"

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Nafiz Solak, devam eden ve hayata geçecek olan projeler hakkında bilgi sundu. Başkan Solak, başkanlık sisteminde bürokrasinin azalacağını hizmetlerin daha kolay ve hızlı şekilde hayata geçirileceğini söyledi. Referandumda ülkenin yeni bir kapıdan geçeceğini kaydeden Solak, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile hızla daha müreffeh bir seviyeye ulaşacaklarını ifade etti.

"Kamplaşmaya götürmeyin"

Referandum süreci ile ilgili değerlendirme, uyarı ve önerilerde bulunan Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "Türkiye zor ve yoğun bir dönemden geçiyor. Referandum sürecine girmiş bulunuyoruz. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Vesayet odakları güçlerinin kaybolacağını ve yeniden iktidara gelemeyeceklerini bildikleri için bu sisteme şiddetle karşı çıkıyorlar. Eğer halkın iradesini istemiyorlarsa bu sisteme karşı çıkmalarını anlıyoruz. Biz halkın iradesine boyun eğmiş insanlarız. Biz halkın iradesinden ve gücünden başka güç tanımayan insanlar olarak bu sistemin hayata geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Türkiye'nin önünün açılması, 2023, 2071 vizyonlarına ilerleyebilmek için bu sisteme geçmek şart. Geçmezsek ne olur? Bunu kamplaşmaya götürmemek lazım. Bizlerin en büyük sorumluluğu bu. Hayır diyenler mutlaka olacaktır. Biz anlatmakla yükümlüyüz. Burada size üst başlıklar halinde en önemli gördüğümüz meseleleri anlattık. Bizim yapmamız gerek bunları bu şekilde anlatmaktır. Yinede karşımızdaki hayır diyorsa 'sen bilirsin kardeşim' deyip bırakacağız. Bunu kamplaşmaya, aramızda bir uğraşa çevirmeye hiç gerek yok" dedi.