Ak Parti'de Tayyiboğlu dönemi

Ak Parti'de Tayyiboğlu dönemi
Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı'nda yeni başkan, mevcut yönetimin de içerisinde yer alan Adnan Tayyiboğlu oldu.Şükrü Tınas ın Ak Parti İlçe Başkanlığını bırakacak olmasından dolayı, geçtiğimiz günlerde parti içerisinde...

Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı'nda yeni başkan, mevcut yönetimin de içerisinde yer alan Adnan Tayyiboğlu oldu.

Şükrü Tınas ın Ak Parti İlçe Başkanlığını bırakacak olmasından dolayı, geçtiğimiz günlerde parti içerisinde başkan adayları için temayül yoklaması yapılmıştı. Temayül yoklamasında adaylığını açıklayan mevcut yönetim içerisinden Adnan Tayyiboğlu ve Mehmet Karaçayır, Eski İlçe Başkanlarından Rıza Demir, Belediye Meclis Üyeleri Talha Uçar ve Mehmet Karataş ile eski il genel meclisi üyesi Sinan Çelik için partililer oylarını kullandı. Mülakatlar ve özel görüşmelerin ardından adaylardan Adnan Tayyiboğlu ve meclis üyeleri Talha Uçar ile Mehmet Karataş, Çarşamba günü büyük mülakat için Ak Parti Genel Merkezi ne davet edildi. AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Harun Karaca ve beraberindeki heyet tarafından yapılan mülakatlar sonucunda Ak Parti Genel Merkezi, Sarayönü İlçe Teşkilatı Başkanı nın Adnan Tayyiboğlu olmasına karar verdi. Yeni Başkan Tayyiboğlu'nun görevi, 3 Aralık'ta yapılması planlanan kongrede devralarak yönetimini oluşturması bekleniyor.

"Terazimiz hassas olacak"

Ak Parti İlçe Başkanlığı görevinin kendisine tevdi edilmesinin ardından ilk açıklamasını yapan Adnan Tayyiboğlu, çok ağır bir sorumluluk yüklendiğinin bilincinde olduğunu söyledi. Verilen görevi en iyi şekilde yerine gayretinde olacağını kaydeden Tayyiboğlu, "Bundan sonra uysallık, gönül alma, hoşgörü, adalet, şekillendirme, gayretlendirme bize düşer. Ağır bir yükümüz var. Çok çalışmamız gerektiğini iyi biliyoruz. Terazinin şaştığı yerde, eşitlikten ve adillikten söz etmek mümkün değildir. Bize düşen emredildiği gibi dosdoğru ve adalet üzere olmaktır. Bu yüzden çok daha hassas bir terazi uygulamamız gerekiyor. Bahçesaray'dan Boyalı'ya kadar Sarayönü bir bütündür. Bu bağlamda Sarayönü denince akla sadece ilçe merkezi gelmemelidir. Bizi hedefe ulaştıracak olan mikro milliyetçilik değil, makro milliyetçiliktir. Kısır çekişmeler ilçemize zarar vermekten başka hiç bir işe yaramaz. Son dönemde Konya'nın ciddi ivme kazanan ilçesi konumunda olarak kişisel hesapları bir kenara bırakıp "Sarayönümüz" diyebilirsek, yakın zamanda ilçemiz tanıyamayacağımız bir noktaya ulaşabilir." dedi.

"İlk hedefimiz 2019"

Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini ifade eden Adnan Tayyiboğlu, şöyle konuştu: "Bize verilen görev, bayrak yarışında bir etaptır. Ak Parti, kişilerle kaim olmayan bir dava partisidir. Bu dava yolunda bize düşen, elimizden gelen en iyi hizmeti sağlamaktır. Hassas bir dönemden geçiyoruz ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Ülke olarak modern bir kurtuluş savaşı veriyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde, üşengeçlik ve acizlik göstermeden, geçimsizlik ve çatışmalara meydan vermeden hedefe odaklanmayız. Bu noktada ilk hedefimiz 2019'dur. Bu süreçte yarıştığımız arkadaşlara, bizi destekleyen büyüklerimize, dava arkadaşlarımızın tamamına ve Sarayönü halkına layık olacağıma söz veriyor, teşekkür ediyorum."

Adnan Tayyiboğlu kimdir?

Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı'nın yeni başkanı olan Adnan Tayyiboğlu, 1971 yılında Almanya'nın Köln şehrinde dünyaya geldi. İlk, orta ve yüksek öğrenimini Almanya'da tamamlayan Tayyiboğlu, Berlin Teknik Üniversitesi İnşaat Yüksek Mühendisliği'nden 1995 yılında mezun oldu. 1990-1999 yılları arasında Almanya'da Turizm sektöründe, 2000-2008 yılları arasında Türkiye, Hollanda ve Avusturya olmak üzere inşaat, iç dekorasyon, otel ekipman ve aksesuar sektöründe ticari faaliyet gösterdi. 2008 yılından bu yana Türkiye'de hizmet ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Tayyiboğlu, 2014 yılında Ak Parti İlçe teşkilatında görev yapmaya başladı. Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak bugüne kadar aktif siyasetin içerisinde bulunan Tayyiboğlu, Almanca, Flamenkce ve İngilizce olmak üzere üç yabancı dil biliyor. Evli ve dört çocuk babası.

Sarayönü Medya Grup olarak Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanı Adnan Tayyioğlu'na yeni görevinde başarılar dileriz.

Etiketler :