Amirden motosiklet uyarısı

Amirden motosiklet uyarısı
Sarayönü Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Halk Günü toplantısında gündeme gelen önemli konulardan birisi de emniyet tedbirleri olduKaskın hayat kurtardığına dikkat çeken Sarayönü Emniyet Amirliği, motosiklet sürücülerini...

Sarayönü Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Halk Günü toplantısında gündeme gelen önemli konulardan birisi de emniyet tedbirleri oldu

Kaskın hayat kurtardığına dikkat çeken Sarayönü Emniyet Amirliği, motosiklet sürücülerini kask takmaları ve egzoz değiştirmemeleri konusunda uyardı. Amir Ertuğrul, motosiklet uygulamalarının sıklaştırılacağı bilgisini verdi.

Sarayönü Emniyet Amiri İhsan Ertuğrul tarafından yapılan açıklamada “İlçemizde özellikle yaz aylarında motosiklet trafiği yoğunlaşmakta. Bu bağlamda trafik akışında sıkıntılar yaşanmaktadır. Zaman zaman kazaların meydana gelmesi her vatandaş gibi bizleri de üzmektedir. Trafik kurallarına uyulması son derece önemlidir. Kurallara riayet etmediğimizde hem kendi canımızı, hem de karşıdaki sürücünün ve yayaların canını tehlikeye atmış oluyoruz. Güvenli bir trafik sisteminin oluşturulabilmesi için, trafiğin aktif unsurlarından olan sürücü hatalarının önlenmesi önem arz etmektedir. İlçemizde motosikletlerin yüzde 90 a yakını ehliyetsiz, plakasız, kasksız kullanılıyor. Modifiye edilip kullanılıyor. Taktıkları egzozlarla çevreyi rahatsız ediyor. Motosiklette olmazsa olmaz ön önemli ayrıntı kaskın takılmasıdır. Kask motosiklet sürücülerinin kullanması gereken koruyucu ekipmanların en başında gelmektedir. Bilinçli sürücüler kısa mesafelerde dahi kask takmaktadırlar. Çünkü kask motosiklette en iyi koruma aracıdır. Motosikletin anahtarını elimize aldığımız anda kaskımızı da almayı alışkanlık haline getirmek, her ikisinin ayrılmaz bir ikili olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Her şeyden önce şu hususun çok iyi bilinmesi gerekir. Uygulamalarımız sıklaştıracağız. 3 bin 800 TL ye kadar cezalar uygulanabiliyor. Ceza makbuzu kesildikten sonra otomatik olarak sisteme girdiği için artık yapacak bir kalmıyor. Ve bu sürücülerin çoğunluğunun ekonomik durumu da iyi değil. O nedenle cezaya sebebiyet veren davranışlardan kaçınmalı ilçe halkımız” dedi.

Düğünlerde silah kullanmanın cezası büyük

Düğün mevsiminin başlaması nedeniyle de uyarılarda bulunan Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır gerek düğün sahiplerinin bir cezaya maruz kalmamaları gerekse yaşanabilecek istenmeyen kazaların önlenmesi açısından silah atmanın önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Düğünlerde silah atılması yasak ve büyük cezaları var. Ancak bu cezalar OHAL ile birlikte daha da artabilir ve hiç istenmeyen durumlar yaşanabilir. Bu nedenle muhtarların ve düğün sahiplerinin çok dikkatli olmaları ve silah atmaya yeltenenleri uyarmaları ve engellemeleri gerekir. Bu konuda bir kamuoyu oluşturulmalı” diye konuştu.