Anadolu meydanı projesi imzalandı

Anadolu meydanı projesi imzalandı
Mevlana Kalkınma Ajansı'nın 2018 yılı mali destek programından yararlanmaya hak kazanan Sarayönü Belediyesi'nin 2 milyon lira maliyetli Anadolu Meydanı projesi için sözleşme imzalandı. Anadolu Meydanı projesinde yatırım maliyetinin...

Mevlana Kalkınma Ajansı'nın 2018 yılı mali destek programından yararlanmaya hak kazanan Sarayönü Belediyesi'nin 2 milyon lira maliyetli Anadolu Meydanı projesi için sözleşme imzalandı. Anadolu Meydanı projesinde yatırım maliyetinin önemli bir kısmı Mevka tarafından karşılanacak. 2018 yılı küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında en iyi 20 proje arasında değerlendirilen Anadolu Meydanı projesi için hafta içerisinde Mevka ve Sarayönü Belediyesi arasında proje sözleşmesi imzalandı. Başarılı projeler arasına giren 2 milyon lira maliyetli Anadolu Meydanı projesinin önemli bir kısmı Mevka tarafından desteklenecek.

Yeni Kız Meslek Lisesi binasının tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından teslim alınmasının ardından, eski Kız Meslek Lisesi binası boşaltılarak Anadolu Meydanı projesi için ihaleye çıkılacak.

Proje ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, “Mevka’nın 2018 yılında çıkmış olduğu küçük ölçekli alt yapı projelerinin desteklenmesi projesi kapsamında belediyemiz tarafından hazırlanan kent meydanı projesi Mevka tarafından kabul edildi. Anadolu Meydanı isimli projemiz mevcutta bulunan kız meslek lisesi binasının yıkılmasının ardından 4 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek. İçerisinde ilçemize yaşanan kültürlerin ibarelerinin bulunacağı ve ilçemiz üzerinde yaşayan medeniyetlerin izlerini taşıyacağı Anadolu Meyadanı isimli projemiz Konya ve Karaman’da üniversiteler, belediyeler ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan projelerle yarışarak başarı gösterdi. Yarışma sonucunda projemiz dereceye girdi. Şehir meydanı projemiz belediyemizin bütçesine yük getirmeden yüzde 75 oranda dış kaynakla desteklenecek.” dedi.

Projenin ilçeye büyük bir değer katacağını kaydeden Solak, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Mevka ile protokolümüzü imzaladık. Projeyle birlikte ilçemiz yeşil alanları ile bünyesinde taşıdığı kültürleri yaşatan bir kent meydanına sahip olacak. Üzerinde açık hava etkinliklerinin de düzenlenebileceği çok yönlü kullanılabilecek bu meydan hem çarşı trafiğinin yükünü alarak yaya trafiğine de etkili çözümler üreterek çarşı vizyonunun düzelmesi adına oldukça önemli bir proje olacaktır.” şeklinde konuştu.

Projenin içeriğinden bahseden Nafiz Solak, şunları söyledi: “Proje teknik olarak kız meslek lisesi ve müştemilatlarının yıkılmasının ardından zemin çalışmaları ile başlayacak. Yeşil alan ve yürüyüş alanlarının oluşturulacağı projede, dinlenme alanları, bir saat kulesi ve bir anıt yapılması planlanıyor.”