Antep katmerini Konya'ya sevdirdiler

Antep katmerini Konya'ya sevdirdiler
Lezzeti Antep markasının İç Anadolu Bölge Bayisi olan Köksallar Gıda Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Sarayönülü iş adamı Selman Köse, "Şu anda Konyalı vatandaşlarımız katmer tatlısına büyük ilgi duyuyor" dedi.Katmer...

Lezzeti Antep markasının İç Anadolu Bölge Bayisi olan Köksallar Gıda Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Sarayönülü iş adamı Selman Köse, "Şu anda Konyalı vatandaşlarımız katmer tatlısına büyük ilgi duyuyor" dedi.

Katmer tatlısı Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle Gaziantep ve civarında yaygın olarak tüketilir ve Antep fıstığıyla yapılır. Gaziantep te özel günlerde kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarından biri katmer tatlısıdır. Ayrıca yapması kolay, yemesi ayrı bir zevklidir; katmer tatlısının. Lezzeti Antep markasının İç Anadolu Bölge Bayisi olan Köksallar Gıda Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Selman Köse, "Sanat eseri titizliği ile açılan incecik yufkanın içine sadeyağ, Antep fıstığı ve kaymak koyarak hazırladığımız bu özel ürün Antep te sabah kahvaltılarında yenmektedir. Sıcak olarak servis edilen Antep katmerini günün her saati afiyetle yiyebilirsiniz. Antep katmerini seri olarak üreten ve donuk olarak sevkiyatını yapan firmamız, bu konuda Türkiye de ve dünyada ilk ve tek olma unvanını elinde bulundurmaktadır" dedi.

“Şu anda Konyalı vatandaşlarımız katmer tatlısında çok ilgi duyuyor" diyen Selman Köse, "Katmer tatlısının içerisinde bulunan ürünler her sene Antep ten satın alınarak üretiliyor. Ürünlerde hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır. Doğal olarak üretilip vatandaşlarımıza sunulmaktadır" diye konuştu.

Doğal üretiliyor

Katmer tatlısı hakkında bilgi veren Selman Köse, “Katmer tatlısı içerisinde bulunan fıstıklar Antep ten hasat edildikten sonra fabrikaya gelir. Fabrikada makinelerden geçtikten sonra toz haline gelir. Ürünlerin tamamı doğaldır. Katmerin yapılışı ise baklavalık hamur ile başlar. Kaymak sürerler ve Antep fıstıklarını toz haline geldikten sonra şerbet ile yıkarlar. Hamurun içerisine kaymak ve Antep fıstığı koyulduktan sonra katlama işlemine geçilir. Bizler katmer tatlısı üreticisi olan Lezzeti Antep firması ile ortak bir şekilde çalışıyoruz. Konya, Antalya, Karaman, Aksaray, Kırıkkale ve Nevşehir bölgelerine dağıtımları biz gerçekleştiriyoruz. Ürünler bizlere dondurulmuş olarak gelmektedir. Donuk halde ürünümüzü aldığınız zaman yapımı kolaydır. Teflon tavaya katmeri koyuyorsunuz. Yağ veya başka bir şey eklemeden arkalı önlü 2 ile 3 dakika arasında kızartılıyor. Şu anda Konya da vatandaşlarımız kafelere ve pastanelere sırf katmer tatlısını yemek için gidiyorlar. Katmer tatlısı üzerine dondurma ve kaymak eklendiği takdirde daha da lezzetli hale gelmektedir" diye konuştu.