"Bağışlarınız muhtaçlara ulaşsın"

"Bağışlarınız muhtaçlara ulaşsın"
İHH İnsani Yardım Vakfı Sarayönülü Gönüllülerinden Ali Tosun, yaptığı açıklamada Kurban Bayramı için belirlenen kurban bedelinin 620 TL olduğunu söyledi.

Bu yıl 106 ülkede kurban yardımları yapmaya hazırlanan İHH yardım kuruluşu, Müslümanların yasadığı tüm noktalarda Kurban bayramını eşit şekilde yaşatmak istiyor. Birçok yardım kuruluşu tarafından yapılan yardımlar bazı ülkelere ihtiyaçtan fazla giderken uzak ve ulaşımı zor olan Müslüman bölgelerine yardımlar yeterince ulaşmıyor. Bu durumun önüne geçmek isteyen İHH, yardımları eşit ve ihtiyaç olduğu kadar dağıtımını yapacak.

Bazı bölgelerde Kurban bayramının mutlu bir şekilde yaşandığını söyleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Sarayönülü Gönüllüsü Ali Tosun, "Bazıları bayram ederken bazıları mahzun olmasın" dedi. Kurban bayramı yardımlarının Müslümanların yaşadığı bütün kıtalarda ve ulaşılamayan tüm yerlerde ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Tosun, Müslüman ümmetinin hep birlikte kurban bayramını yaşaması gerektiğini dile getirdi. Ortak günlerde insanların aynı anda ortak duygularla kurban bayramının kutladığında birlik ve dayanışmanın daha güçlü olacağına da dikkat çeken Tosun söyle konuştu; "İHH'nın hiçbir faaliyeti kendisinden ibaret değildir. Bütün dünyada Müslümanların aynı anda bayram yaşamalarının bir bedeli oluyor. Özellikle kurban bayramlarında tüm yerlere aynı miktarda kurban yardımı yapılamıyor. Bayramlar kardeşlerin beklendiği günlerdir. Tüm dünyada aynı günlerde kardeşlik hissedilsin diye, hiç bir mümin topluluk mahzun olmasın diye her yere ulaşmamız, bunun için de ortalama tek bir kurban bedeli belirlememiz gerekiyor. Aksi halde ucuz bölgelere yığılma oluyor gereğinden fazla kurban kesiliyor; fakat hizmetin veya ulaşımın zor ve pahalı olduğu yerlere gidilemiyor, oradaki Müslümanlar bayramı hissedemiyor, desteksiz-ümitsiz kalıyor, mahzun oluyorlar. İHH olarak Kardeşlik Bedel İster' sloganıyla her tarafa eşit şekilde yardımları ulaştırmayı amaçlıyoruz."

Etiketler :