Bayanlara bahçecilik ve fidancılık eğitimi

Bayanlara bahçecilik ve fidancılık eğitimi
Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi tarafından Gözlü mahallesinde bahçecilik ve fidan yetiştiriciliği kursu açıldı.Türkiye Ziraat Odaları Birliği, İşkur, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın...

Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi tarafından Gözlü mahallesinde bahçecilik ve fidan yetiştiriciliği kursu açıldı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, İşkur, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ortak protokolü ile uygulanan bahçecilik ve fidan üretimi kursu Gözlü mahallesinde bayanlara yönelik olarak açıldı. Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden gelen eğitmen Beran Cengiz ve Mustafa Akdaş'ın Gözlü Mahallesi belediye Salonu'nda verdiği eğitimlere 15 bayan kursiyer katılıyor.

Toplamda 98 saat süreyle verilecek kurs kapsamında fidanın çekirdekten yetiştirilmesi, aşılanması, bakımı, budaması, tohumdan sebze fidesi yetiştirilmesi gibi konularda eğitim veriliyor. Bu eğitimlerle bayanların en azından kendi bahçelerinde bilinçli faaliyetler yürütmesi ve kendi fidanlarını yetiştirebilmesi amaçlanıyor. Bu kursun Gözlü mahallesinde açılmasının sebebi ise bu eğitimler neticesinde uygulamalar aşamasında suya ihtiyacın çok olmasından dolayı Gözlü mahallesinin tercih edildiği ifade edildi.

Kursa yoğun ilgi gösteren bayanlar, kurslar İşkur destekli olduğu için ayrıca günlük 25 lira cep harçlığı alıyor. Kursun bitiminde ise sınava tabi tutulacak bayanlara sertifika verilecek.

Katılımların yoğun olmasından dolayı kursların devam edeceği ve farklı branşlarda kurslar açılabileceği belirtildi.