Bayanlara lale yetiştiriciliği kursu

Bayanlara lale yetiştiriciliği kursu
Sarayönü Ziraat Odası öncülüğünde Başhüyük mahallesinde bayanlara lale yetiştiriciliği kursu verildi. Kursu tamamlayan bayanlar sertifikalarını aldı.Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim...

Sarayönü Ziraat Odası öncülüğünde Başhüyük mahallesinde bayanlara lale yetiştiriciliği kursu verildi. Kursu tamamlayan bayanlar sertifikalarını aldı.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında yapılan aktif iş gücü piyasası programları iş birliği protokolü kapsamında "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi dahilinde Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı öncülüğünde Başhüyük mahallesinde "Lale Yetiştiriciliği kursu düzenlendi. 14 bayandan oluşan kursiyerlere Konya Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü'nden Ziraat Yüksek Mühendisi Alime Ülkü Ermetin ve Ziraat Mühendisi Semiha Pırlak eğitmenlik yaptı. Kurslar Başhüyük mahallesinde As-Alan Derneği'nin tahsis ettiği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Eğitim sürecinde Sarayönü Ziraat Odası Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Biriminde görev yapan tarım danışmanları ikişer kişi olarak gözetmen sıfatıyla eğitimlere katıldı.15 gün süren kurs boyunca kursiyerler teorik ve uygulamalı olarak eğitim aldı. Kursiyerler bu uygulamalar kapsamında Başhüyük mahallesi meydanındaki kurs yeri bahçesine lale soğanı dikimi gerçekleştirdi.

Kursun tamamlanmasının ardından sertifika töreni gerçekleştirildi. Sertifika törenine Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Yardımcısı Mehmet Tuğay, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Bilal Kale, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi'nden Ziraat Mühendisleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem ve daire personeli, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Bestil ve Başhüyük mahallesi muhtarı Mehmet Suat Malkondu katıldı.

Sertifika alan kursiyerler bu proje kapsamında Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı'na teşekkür etti.