Bayram tatili 10 gün oldu

Bayram tatili 10 gün oldu
'Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?' sorusu son günlerde en merak edilen soruların başında geliyordu. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hemen ardından başlayan Kurban Bayramı'nın 10 gün olmasını bekleyenlere sevindirici haber...

'Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?' sorusu son günlerde en merak edilen soruların başında geliyordu. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hemen ardından başlayan Kurban Bayramı'nın 10 gün olmasını bekleyenlere sevindirici haber geldi. Bakanlar Kurulu'nun ardından yapılan açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olacağı belirtildi. Bu durum daha çok kamu çalışanlarının işine yararken, özel sektör çalışanlarını teğet geçti.

Hangi tarihler tatil olacak

Kurban Bayramı bu sene 1-4 Eylül tarihlerine denk geliyor. 31 Ağustos ise arife günü. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da resmi tatil olması sebebi ile Kurban Bayramı normalde 6 güne çıkıyordu. Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü, "Emekli maaşları bayram öncesinde ödenecek. Kara Yolları ve Genel Müdürlüğü'nün denetimde olan oto yollar bayram tatili süresince ücretsiz olacak." dedi.

28 - 29 Ağustos'u da Kurban Bayramı tatiline dahil eden hükümet böylece 26-27 Ağustos hafta sonu da dahil olmak üzere toplam 10 günlük Kurban Bayramı tatiline izin vermiş oldu.