Belediye çatısında tehlikeli eylem

Belediye çatısında tehlikeli eylem
Sarayönü'nde işini kaybeden ve istediği işe giremeyen bir vatandaş, belediye binasının çatısına çıkarak kendini iple aşağı sallandırdı.Eylemi gerçekleştiren Halil Cengiz Yetkin'in kendi ifadesiyle, daha önce kumpasa kurban...

Sarayönü'nde işini kaybeden ve istediği işe giremeyen bir vatandaş, belediye binasının çatısına çıkarak kendini iple aşağı sallandırdı.

Eylemi gerçekleştiren Halil Cengiz Yetkin'in kendi ifadesiyle, daha önce kumpasa kurban gitti. Kurduğu işleri bazı gerekçelerle kaybetti. Son dönemde istediği talepleri yerine gelmeyen Yetkin, Sarayönü Belediyesi tarafından kullanılan 5 katlı binanın çatısına çıktı. Dağcılık ekipmanı ve halatı ile kendini aşağı sallandıran Yetkin, çatıya bayrak astıktan sonra binanın yarısına kadar ipi kullanarak indi. İpin sıkışmasının ardından olay yerinde bulunan itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak aşağıya indirilen Yetkin, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Yetkin, gerçekleştirdiği protesto ile ilgili, "Benim 50 kişinin kaldığı bir yurdum vardı. FETÖ cü savcı bana kumpas kurdu ve işyerimi kapattırdı. Bu savcı şu an içerde. Benimle uğraşan hakim ve polislerde içerde.

Siyasetçiler, bana iş vereceğini söyleyip söz verdi. Fakat söz verilen yere biz giremedik. Başından beri ben AK Parti içerisindeyim. Batı İstasyon Mahallesi'nin sorumlusuyum. Çalışabileceğim bir iş istiyorum. Ayrıca seçimlerde çalışan gençlerin de işe alınmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.