Belediye hibeye doymuyor

Belediye hibeye doymuyor
Devletten son dört yılda beş kez hibe araç alarak büyük bir başarıya imza atan Sarayönü Belediyesi, iki hibeden yararlanmaya daha hak kazandı. Beş yılda aldığı yedi hibeyle birçok ilçenin çok ilerisinde olan Sarayönü Belediyesi,...

Devletten son dört yılda beş kez hibe araç alarak büyük bir başarıya imza atan Sarayönü Belediyesi, iki hibeden yararlanmaya daha hak kazandı. Beş yılda aldığı yedi hibeyle birçok ilçenin çok ilerisinde olan Sarayönü Belediyesi, son olarak yeni bir yol süpürme aracı ve 300 adet özellikli çöp konteynırı almaya hak kazandı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, hibelerle ilgili yaptığı açıklamada, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belediyemize ayırdığı 500 bin liralık şartlı hibe ile ilçemize yeni bir yol süpürme aracı kazandırmak için çalışmalar başlattık. Devlet malzeme ofisi aracılı ile alım çalışmaları başlatılmış olup aracımız 2 ay içerisinde belediyemizin envanterine katılacaktır." dedi.

240 bin liralık diğer şartlı hibe konusu ise çöp konteynırlarının oluşturduğu anlatan Solak, "240 bin liralık hibe için belediyemizde ihale yapılmıştır. İhalenin sonucu bekliyoruz. İhalenin neticelenmesinin ardından yüklenici firma yaklaşık 300 adet 400 litrelik Çevre Bakanlığı normlarında imal edilecek özellikli çöp konteynırlarını iki ay içerisinde belediyemize teslim edecek." şeklinde konuştu.

Daha önce aldıkları hibelerden de bahseden Başkan Solak, şunları söyledi: "2 çöp kamyonu, 1 arazöz, 1 vidanjör ve 1 kazıcı yükleyiciyi daha önce hibe olarak araç parkımıza dahil etmiştik. Belediyemiz öz kaynaklarına yük getirmeden 5 yılda 7 hibe ile belediyemizin büyümesine ve gelişmesine ciddi bir katkı sağladık. Aldığımız hibelerin toplam değeri 3 milyon 250 bin lirayı geçiyor. Hibelerin yanı sıra belediyemiz öz kaynaklarıyla aldığımız daha birçok iş makinesi ile araç parkımızı modern ve daha kapsamlı bir hale getirdik. Tüm çabamız Sarayönü'ne en iyi hizmeti sunabilmek için."