Belediye şantiyesi sanayiye dönüştü

Belediye şantiyesi sanayiye dönüştü
Sarayönü Belediyesi'nin büyükşehir yasasından sonra 26 mahalleye hizmet ürettiği Evcekaya şantiyesinde kurumsallaştırma çalışmaları gerçekleştirildi. Her atölye ve birim kendi içerisinde ayrılırken, birçok üretimin gerçekleştirildiği...

Sarayönü Belediyesi'nin büyükşehir yasasından sonra 26 mahalleye hizmet ürettiği Evcekaya şantiyesinde kurumsallaştırma çalışmaları gerçekleştirildi. Her atölye ve birim kendi içerisinde ayrılırken, birçok üretimin gerçekleştirildiği şantiye, küçük bir sanayi sitesine dönüştü. Tüm mahallelere döşenen kilitli taşların, taziye araçlarının, çöp konteynırlarının, kamelyaların ve daha birçok üretimin gerçekleştirildiği şantiyede personel birimlerinin ayrılmasıyla iş akışının hızlandırılması sağlandı. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, büyükşehir yasasının ardından 26 mahallenin ilçe merkezine bağlanması ile birlikte artan iş yükünün altından kalkabilmek için belediye şantiyesinin zaman içerisinde daha gelişmiş bir üretim merkezine dönüşeceğini söyledi.

Sarayönü Belediyesi'nin Evcekaya şantiyesinde gerçekleştirdiği kurumsallaştırma çalışmalarının ardından şantiye küçük bir sanayi sitesine dönüştü. Birçok üretim ve tamiratın gerçekleştirildiği şantiye, ilçenin 26 mahallesine hizmet veriyor.

Evcekaya şantiyesinde gerçekleştirilen düzenlemelerle ilgili bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Şantiyemizde bir tamir atölyesi bulunuyor. Burada ağır iş makinelerinin ve motorlu araçların belli ölçüde tamiri gerçekleştiriliyor. Bir çok tamiratı kendimiz yapıyoruz. Kaynak ve torna atölyemiz var. Boya atölyemiz var. Marangoz atölyemiz var. Park ve bahçelerimize koyduğumuz kamelyaları kendimiz yapıyoruz. Çöp konteynırlarını kendimiz üretiyoruz. Atölyelerimizin bitişiğinde bulunan yıkama ve yağlama istasyonunu daha modern hale getirdik." dedi.

Kilitli parke taş üretiminde kaliteyi arttırmak için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Solak, "Taş imalat tesisimizde üretilen taşların mukavemetini arttırmak için gölgede kuruması amacıyla 750 metrekare kapalı alan yapıyoruz. Bu alanlarda üretilen taşlar ayrıca otomatik olarak belli periyotlarla tavana yerleştirilmiş sulama sistemleriyle sulanacak. Bu kapalı alanın işçiliği tamamen belediyemize ait. Taş ocağımıza saatte 300 metreküp taş kırma kapasitesi olan yeni bir kırıcı alınması için ihale çalışmaları başlattık. Mevsimin elverdiği şekilde yol ve kaldırım çalışmaları devam ederken, aynı zamanda park ve bahçelerde düzenlemeler hızlı bir şekilde sürdürülmektedir. İlçe merkezimizde ilk etapta 5 adet orta ölçekli oyun parkı yapımına başladık." şeklinde konuştu.

Taziye araçlarının üretimine hızlı bir şekilde devam ettiklerinin altını çizen Başkan Solak, şunları söyledi: "Atölyelerimizde imalatına başladığımız taziye araçlarımızın üretimi devam ediyor. Üç adet taziye aracımızın yapımını tamamlayarak hizmete sunduk. Şu anda iki tanesini daha tamamlamak üzereyiz. Bu hafta içerisinde onlarda hizmete girecektir. Taziye araçlarımız çok beğenildi ve başka ilçelerden gelen belediye görevlileri, kendi şantiyelerinde de yapabilmek için araçların fotoğraflarını çekti. Şantiye sahasına kurulan atölye birimlerinde birçok imalat ve tamiratı bünyesinde barındırmakta olup şantiyedeki personel birimlerinin ayrılmasıyla iş akışının hızlandırılması sağlanmıştır. Şantiyemizde her atölyenin personeli alanında uzman olup ayrı birimler altında hizmet vermektedir."