Belediye'den büyük üretim yatırımı

Belediye'den büyük üretim yatırımı
Sarayönü Belediyesi, taş kırma ve eleme tesisindeki mevcut konkasörü daha moderniyle yenileyerek, üretim kapasitesini 1000 tona çıkardı. Beş çeşit malzeme üretecek olan konkasör tesisi ile hem verilem hizmet artacak hem de büyük...

Sarayönü Belediyesi, taş kırma ve eleme tesisindeki mevcut konkasörü daha moderniyle yenileyerek, üretim kapasitesini 1000 tona çıkardı. Beş çeşit malzeme üretecek olan konkasör tesisi ile hem verilem hizmet artacak hem de büyük bir tasarruf sağlanacak.

Sarayönü Belediyesi, belediyeye ait olan taş kırma ve eleme tesisindeki mevcut konkasörü yenileyerek, üretim kapasitesini 4 katına çıkardı. Sarayönü'nü geleceğe taşıyacak yatırımlarla adından söz ettiren Sarayönü Belediyesi, günlük 1000 ton imalat kapasitesi olan Mobil Taş Kırma tesisini hizmete soktu.

Büyükzengi taşocağında kurulan tesisi inceleyen Belediye Başkanı Nafiz Solak, "Asfalt ve kilitli parke taş yapımında kullanılan malzemelerin çoğunu kendimiz üreteceğiz ve önemli ölçüde tasarruf sağlayacağız." dedi.

Yaklaşık 10 yıldır kullanılan eski model ve sık sık arızalanan mevcut konkasörün yenilenmesiyle birlikte Sarayönü ve bölgenin ihtiyacını karşılayabilen üretim kapasitesine ulaşan konkasör tesisi hizmete girdi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, eski konkasör ile kısıtlı imkanlarla üretim yapıldığını ve yapılan üretimin mevcut ihtiyacı karşılamadığını söyledi. Nafiz Solak yaptığı açıklamada, "Yeni konkasör tesisimizin hizmete girmesiyle birlikte üretim kapasitemizi 4 katına çıkardık. Bu şekilde Sarayönü'nün ihtiyacını daha rahat karşılayabileceğiz. Üreten ve geliştiren bir Sarayönü olma yolunda bu tesisin modernizasyonu önemli bir yere sahipti. Bu bağlamda da taş kırma ve eleme tesisimizin modernizasyonunu sağlayarak tesisimizi daha modern şekilde faaliyete soktuk. Modernizasyonla birlikte üretim kapasitemizin artmasının yanında iş gücünden de tasarruf sağlamış olacağız. Gelecek dönemlerde yapacak olduğumuz çalışmalarda daha az masrafla daha çok çalışma yapacağız. Konkasör tesisimizin modernizasyonun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konkasör tesisinin beş çeşit malzeme üreteceğini anlatan Nafiz Solak, şöyle konuştu: "Tesisimiz, kilitli parke taş zemini, sıva ve dolgu malzemesi için 0,7 milim kum, kilitli parke taş üretimi ve beton üretimi için 0,15 milim kum, asfalt yapımında zemin sertleştirilmesi için kullanılan 7,15 milim kum üretiyor. Bunun yanında asfalt yüzeyini kaplamak için mıcır olarak ta bilinen 15,22 milimlik ürünü ve dolgu malzemesi olarak kullanılan, baypas diye tabir edilen malzemeleri de üretebiliyor."