Belediyeden kafe kütüphane projesi

Belediyeden kafe kütüphane projesi
KOP Bölgesel Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 2018 yılında mali destek çağrısında kırsal kesimin okuma alışkanlığının arttırılmasına yönelik "KOP Okuyor" programına Sarayönü Belediyesi de bir proje ile başvuruda...

KOP Bölgesel Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 2018 yılında mali destek çağrısında kırsal kesimin okuma alışkanlığının arttırılmasına yönelik "KOP Okuyor" programına Sarayönü Belediyesi de bir proje ile başvuruda bulundu. "Okumadan Gitme" projesini hazırlayan Sarayönü Belediyesi, projenin onaylaması durumunda gençlik merkezi bünyesinde bir kafe kütüphane oluşturacak.

Proje hakkında bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın KOP Eylem Planı’nda belirlenen amaçlara uygun olarak, ulusal ölçekli stratejiler doğrultusunda okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik farkındalık oluşturmak için yapılan projelere mali destek sağlayan bir programdır. Bu programın amacı, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın, KOP Bölgesi’nde yer alan illerde okuma kültürünü farkındalık yaratarak sürdürülebilir hale getirmek, öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlarımızın okuma yazma alışkanlıklarını geliştirmektir." dedi.

Bu kapsamda gençlik merkezi bünyesinde kapalı yüzme havuzuna entegre olarak bir kafe kütüphane oluşturulacağını kaydeden Solak, "Okumadan Gitme isimli projemizi KOP İdaresi Başkanlığı'na teslim ettik. İlçemizde halk kütüphanesine benzer nitelikte ama kütüphaneden farklı olarak gençlerin daha çok tercih ettiği kapalı yüzme havuzuna entegre bir kafede gerçekleştireceğimiz projede aynı zamanda Komek kursiyerleri de yaralanabilecek." şeklinde konuştu.