Belediyeden şehitler için helva

Belediyeden şehitler için helva
Sarayönü Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle, şehitler anısına vatandaşlara helva ikram etti.Cuma namazının ardından Çarşı Cami çıkışında yapılan helva ikramına ilgi gösteren vatandaşlar,...

Sarayönü Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle, şehitler anısına vatandaşlara helva ikram etti.

Cuma namazının ardından Çarşı Cami çıkışında yapılan helva ikramına ilgi gösteren vatandaşlar, şehitler anısına böyle bir etkinlik düzenlenmesinden dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, vatanı kanlarıyla ayakta tutan şehitlerin hakkının hiç bir şekilde ödenemeyeceğini söyledi.

Çanakkale zaferinden büyük dersler çıkarılması gerektiğini anlatan Solak, "Çanakkale zaferini anmak yetmez. Anlamak gerekir. Çanakkale, çağdaş dünyaya savaş ahlakı ve hukukunun öğretildiği, hakkın batıla galip geldiği, kanla yazılan bir destandır. Bugün bizlere düşen asıl görev, Çanakkale nin o muazzam ruhunu iyice idrak etmek ve bu ruhu nesilden nesle aktarmaktır. Bizim için bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi ni bugün millet olarak elbette kutlayacağız. Tarihte eşine az rastlanan böylesi büyük bir hadiseyi anlatmaya elbette devam edeceğiz. Ancak bizler, Çanakkale yi ve diğer zaferlerimizi anmakla yetinemeyiz. Bu zaferlerimizi sadece belirli merasimlere indirgeyemeyiz. Ecdadımızın başarılarıyla övünüp kalamayız. Zira aslolan bu başarılardan büyük dersler ve ibretler çıkarmaktır. Bugünümüzü ve geleceğimizi bu zaferlerin ışığında inşa etmektir." dedi.