Belediyenin 2017 faaliyetleri yayınlandı

Belediyenin 2017 faaliyetleri yayınlandı
Sarayönü Belediyesi'nin 2017 Mali yıl içinde yürüttüğü faaliyetler ve projeler raporlanarak geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Sarayönü Belediyesi'nden yapılan yazı açıklamada faaliyet raporu ile ilgili olarak şu bilgilere...

Sarayönü Belediyesi'nin 2017 Mali yıl içinde yürüttüğü faaliyetler ve projeler raporlanarak geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Sarayönü Belediyesi'nden yapılan yazı açıklamada faaliyet raporu ile ilgili olarak şu bilgilere yer verildi:

Organize Sanayi Bölgesi kurulması aşamaları tamamlandı ve içerisinde bulunan meralar ile ilgili hazine tescili aşamasına gelindi. 2018 de kurulması planlanmaktadır. Devlet Su İşleri ile yapmış olduğumuz protokol ile Kurumaya yüz tutmuş Beşgöz gölünde temizleme çalışmaları devam etmektedir. Güneş enerjili elektrik santrali ile ilgili proje onaylanmış ve Belediyemize 1 Megawatt gücünde elektrik enerjili güneş enerji santrali çağrı mektubu alınıştır. 2018 yılında yapımının ihale edilmesi planlanmaktadır. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına “Sarayönü KOP Kültür ve Eğitim Merkezi” isimli proje hazırlanmış ve Kalkınma Bakanlığından 2,5 Milyon TL hibe alınmıştır.

Sosyal sorumluluk projeleri arttı

Öksüz, yetim ve geliri düşük çocukların tespiti için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürütülmüş olup bu çalışma ile ilçemizde toplam 450 öksüz, yetim ve geliri düşük çocuğumuz tespit ediliştir ve bu çalışma sonunda tamamına spor ayakkabı dağıtılmıştır. Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı ile birlikte Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri anma etkinliği düzenlenmiştir ve 10 bin kişilik yemek taktim edilmiştir. İlçemizde yaşayan Suriyeli mülteci 12 aile ye kışlık yakacak ve gıda yardımında bulunduk. 2015 yılından beri devam eden ev hasta hanesi projesi ile toplam 28 hasta yatağı ile yatağa mahkûm olan hastalarımızın evlerine teslim edilmiş ve hastane konforu evlerine kadar götürülmüştür proje halen devam etmektedir. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına “Beni Unutma” isimli sosyal gelişimi destekleyici hasta yatağı ve tekerlekli sandalye projesi hazırlandı. Değerlendirme aşamasına gelmiş olan proje 2018 de sonuçlanacaktır. Okuyorum, Geziyorum, Öğreniyorum Projesi kapsamında 1500 adet Temel Dini Bilgiler Kitabı dağıtılan ortaöğretim öğrencilerine sınav yapılmış, dereceye girenlere ödül verilmiş ve 120 öğrenci ise Bursa ve Çanakkale gezisine götürülmüştür. İlçemizde görev yapan yaklaşık 450 öğretmene öğretmenler gününde yemek verilmiştir.

Tanıtıma önem verildi

2017 yılında “Fotoğraflarla Sarayönü” isimli fotoğraf yarışması düzenlenmiş ve 24 kasında ödül töreni yapılmıştır. Dereceye giren 3 kişiye ödül verilmiş ve çeşitli platformlarda sergi yapılmıştır. Belediyemiz tanıtımı için 1500 adet masa takvimi, duvar takvimi, cep ajandası yapılmış tanıtım ve faaliyetleri, görsel ve basılı materyal olarak ücretsiz dağıtılmıştır. Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile birlikte faaliyetlerde bulunulmuş ve yaklaşık 25 branşta, kursiyerlere ders verilmiştir. Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile birlikte faaliyetlerde bulunulmuş ve yaz tatilinde 1500 çocuğa yüzme, spor ve değerler eğitimi verilmiştir.

Amatör sporlara tam destek

Spor faaliyetleri desteklenmiş, Bu destek kapsamında Sarayönü Belediye Spor Kulübü ne ayni ve maddi yardımlar yapılmıştır. Yardımlar neticesinde futbol, karate, wushu ve halk oyunları olmak üzere 4 branşda sporculara katkı sağlanmıştır. 2017 yılında 2 karate de, 3 wushu da olmak üzere toplam 5 adet milli sporcu yetiştirilmiştir. Yaz kursları kapsamında 12-13-14 yaş gurubu çocuklarımız için yaz futbol okulu açılmış 150 çocuğumuz için spor eğitimi verilmiştir. Belediyemiz Kapalı Yüzme Havuzu mayıs-eylül ayları içinde kullanılmış 1310 kişi tarafından kullanılmıştır. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ilçenin muhtelif bölgelerine 2 bin 600 fidan dikilmiştir.

Sarayönü Merkez;

2.500 m2 kilitli parke taşı ve 1.000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. 2.000 m2 asfalt satıh kaplama ile yol düzenleme çalışması yapılmıştır. Sarayönü Merkez Anadolu Lisesine Spor Toto İş Birliği ile 1 adet Sentetik Çim Yüzeyli Halı Saha ve 1 adet Basketbol Sahası yapılmıştır. Daha verimli hizmet verebilmek için Belediye Hizmet Binamız yıkılıp yerine 4500 m2 bodrum+zemin+2 şeklinde daha kapsamlı bir Belediye Hizmet Binası yapımı devam etmektedir. Cenaze evlerine taziye ziyaretine gelen vatandaşın ihtiyaçlarına uygun şekilde üretilen Taziye Araçlarımızın yapımına başlanmıştır. Toprak Mahsuller Ofisinden takas karşılığı devir alınan Ambarların 100' er metrekare olacak şekilde 15 adet dükkan restore edilmeye başlanmıştır. Evcekaya Mevkiinde eski Etnografya Müzesi restoranta dönüştürülerek çevre düzenlemesi yapılmıştır. 2016 yılı içerisinde 2000 metrelik yağmur su kanalına ilaveten bu yıl içerisinde 1000 metrede ilave yapılarak Hatıp Mahallemizin kuzeyindeki vatandaşların evlerine sel sularının girişi önlenmiştir.

Lâdik Mahallesi

Osmanlı Sokak, Kâzımkarabekir Sokak, Karayer Sokak, İstikamet Sokak, Aydın Sokak, İmam Hatip Lisesi uygulama bahçesi ve caddeye ulaşan yolu olmak üzere 30.000 m2 kilitli parke taşı ve 6000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemizin ortak çalışması olarak 70.000 m2 asfalt satıh kaplama yapılmıştır. İmam Hatip Lisesine Spor Toto İş Birliği ile 1 adet Sentetik Çim Yüzeyli Halı Saha ve 1 adet Basketbol Sahası yapılmıştır. 112 Binası Müdürlüğümüzce tadilatı yapılmıştır. 112 Acil Servis hizmeti verilmeye başlanmıştır. Lâdik Mahallesi L3 bölgesinde 18. Madde uygulaması tamamlanmış olup 145 adet yeni tapu vatandaşlarımıza dağıtılmıştır.

Çeşmelisebil Mahallesi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemizin ortak çalışması olarak 40.000 m2 asfalt satıh kaplama yapılmıştır. Çeşmelisebil İlköğretim Okuluna Spor Toto İş Birliği ile 1 adet Sentetik Çim Yüzeyli Saha ve 1 adet Basketbol Sahası yapılmıştır. 2016 yılında kilitli parke taşı ile düzenlenen Özyörük Caddesinden sonra halk çeşmeleri ve bir sokağımızda 3000 m2 kilitli parke uygulaması gerçekleştirilmiştir.

Başhüyük Mahallesi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemizin ortak çalışması olarak 4.000 m2 asfalt satıh kaplama yapılmıştır. Başhüyük İlköğretim Okuluna Spor Toto İş Birliği ile 1 adet Sentetik Çim Yüzeyli Saha ve 1 adet Basketbol Sahası yapılmıştır. Başhüyük Mahallesi Kapalı Düğün Salonu tadilat edilip halkın kullanımına açılmıştır. Başkanlık Makamının talebi Fen İşleri Müdürlüğümüzün takibi neticesinden Başhüyük Mahallemizde KOSKİ Genel Müdürlüğünün kanalizasyon çalışması sonucunda bozulan kilitli parke taşları tamiratına başlanmış olup kilitli parke taşı olmayan sokakların 5 km lik bölümü Belediyemizce ve Büyükşehir Belediyesince asfalt satıh kaplama yapılmıştır. Geride kalan bütün sokakların zemini hazırlanmış olup 2018 yılında asfalt satıh kaplaması yapılacaktır.

Kurşunlu Mahallesi

Müdürlüğümüzce 17.000 m2 kilitli parke taşı ve 3.500 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. Kurşunlu Mahallesi İlköğretim Okuluna Spor Toto İş Birliği ile 1 adet Sentetik Çim Yüzeyli Saha ve 1 adet Basketbol Sahası yapılmıştır.

Kadıoğlu Mahallesi

Müdürlüğümüzce 20.000 m2 kilitli parke taşı ve 5.000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. KOSKİ' nin yapmış olduğu kanalizasyon çalışması sonucu bozulan yollarda 7500 metre uzunluğunda asfalt satıh kaplama yapılmıştır. Kadıoğlu Mahallesi İlköğretim Okuluna Spor Toto İş Birliği ile 1 adet Sentetik Çim Yüzeyli Saha ve 1 adet Basketbol Sahası yapılmıştır.

Gözlü Mahallesi

Gözlü Mahallesi içerisindeki belirlenen sokaklara 5.000 m2 kilitli parke taşı ve 1000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. Gözlü Mahallesi İlköğretim Okuluna Spor Toto İş Birliği ile 1 adet Sentetik Çim Yüzeyli Saha ve 1 adet Basketbol Sahası yapılmıştır.

Karatepe Mahallesi

Karatepe Mahallesi içerisindeki belirlenen sokaklara 20.000 m2 kilitli parke taşı ve 5000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. Karatepe Mahallesi İlköğretim Okuluna Spor Toto İş Birliği ile 1 adet Sentetik Çim Yüzeyli Saha ve 1 adet Basketbol Sahası yapılmıştır.

Özkent Mahallesi

Özkent Mahallesi içerisindeki belirlenen sokaklara 35.000 m2 kilitli parke taşı ve 11.700 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. Özkent Mahallesi İlköğretim Okuluna Spor Toto İş Birliği ile 1 adet Sentetik Çim Yüzeyli Saha ve 1 adet Basketbol Sahası yapılmıştır.

Bahçesaray Mahallesi

Bahçesaray Mahallesi içerisindeki belirlenen sokaklara 5.000 m2 kilitli parke taşı ve 1000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. Tespit edilen olan sokaklara stabilize çalışması yapıldı. 3 km asfalt satıh kaplama ile yol düzenlenmesi yapılmıştır. Selin hasar verdiği yollar yeniden yapılarak 2 adet yeni menfez yapılmıştır.

Boyalı Mahallesi

Tespit edilen olan sokaklara stabilize çalışması yapıldı. 7 km mahalle içi yollarda asfalt satıh kaplama ile yol düzenlemesi yapılmıştır.

Ertuğrul Mahallesi

Tespit edilen sokaklara 1 km asfalt satıh kaplama yapılmıştır. İhtiyaç halindeki sokaklara stabilize ile yol düzenleme çalışması yapılmıştır.

Karabıyık Mahallesi

Karabıyık Mahallesi içerisindeki belirlenen sokaklara 12.000 m2 kilitli parke taşı ve 4000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. Tespit edilen sokaklara 3 km asfalt satıh kaplama yapılmıştır.

Konar Mahallesi

İhtiyaç halindeki sokaklara stabilize ile yol düzenleme çalışması yapılmıştır. Kuyulusebil Mahallesi

Kuyulusebil Mahallesi içerisindeki belirlenen sokaklara 12.000 m2 kilitli parke taşı ve 4.000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır.

Kayıören Mahallesi

Kayıören Mahallesi içerisindeki belirlenen sokaklara 10.000 m2 kilitli parke taşı ve 3.000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır.

Yenicekaya Mahallesi

İhtiyaç halindeki sokaklara stabilize ile yol düzenleme çalışması yapılmıştır. Konuklar Çiftliği

7.000 metre kilitli parke taşı ve 2.000 metre bordür ile yol düzenleme çalışması yapılmıştır.