Belediyeye 8 milyonluk ek bütçe

Belediyeye 8 milyonluk ek bütçe
Sarayönü Belediye Meclis Toplantısı, perşembe günü belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis üyelerinin tam kadro katıldığı toplantıda belediye için 8 milyon 750 bin liralık ek bütçe yapılmasına karar verildi.Sarayönü...

Sarayönü Belediye Meclis Toplantısı, perşembe günü belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis üyelerinin tam kadro katıldığı toplantıda belediye için 8 milyon 750 bin liralık ek bütçe yapılmasına karar verildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak başkanlığında toplanan belediye meclisinde üç gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündemin ilk maddesini ek bütçe oluşturdu. Güneş Enerjisi Santrali projesinin ihale aşamasına geldiğini belirten Başkan Nafiz Solak, İller Bankası'na yapılan kredi müracaatının onaylanması durumunda ek bütçeye ihtiyaç duyulacağını belirtti. Meclis üyelerinin oylarıyla 8 milyon 750 bin liralık ek bütçe kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde yeni yapılan düğün salonunun kaynak konusu görüşüldü. Büyük bölümü Kalınma Bakanlığı'ndan gelen hibe ile yapılan düğün salonunun kalan kaynak ihtiyacının Konya Büyükşehir Belediyesi'nden temin edileceği belirtildi. Sarayönü KOP Kültür ve Eğitim Merkezi Projesi adı altında yapılan düğün salonu için Konya Büyükşehir Belediyesiyle protokol yapılması ve bunun için Belediye Başkanına yetki verilmesi meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Son gündem maddesinde Kent Meydanı projesi için Selçuklu Belediyesi ile protokol yapılması ve belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Mevka'ya sunulan projeye 650 bin liralık destek verileceği, kalan kaynak ihtiyacı için de daha önce Selçuklu Belediyesi ile görüşüldüğü belirtildi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.