Beyaz bayraklı okullar artıyor

Beyaz bayraklı okullar artıyor
Sarayönü'nde eğitim veren okullarda, okulun temizlik ve hijyen konusunda yeterliliklerini gösteren "Beyaz Bayrak" artıyor. Daha önce iki okulun almaya hak kazandığı Beyaz Bayrak'tan 11 okul daha almaya hak kazandı. Müracaat eden 15...

Sarayönü'nde eğitim veren okullarda, okulun temizlik ve hijyen konusunda yeterliliklerini gösteren "Beyaz Bayrak" artıyor. Daha önce iki okulun almaya hak kazandığı Beyaz Bayrak'tan 11 okul daha almaya hak kazandı. Müracaat eden 15 okulun ise uygunluk denetimleri başlatıldı.

Sarayönü'nde eğitim ve öğretim gösteren 13 okul Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü proje kapsamında, temiz ve hijyenik okul olduğunu ispatlayarak beyaz bayrak akmaya hak kazandı.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile eğitim kurumlarının, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında 11 okul daha, gönderine Beyaz Bayrak çekmeye hak kazandı. Daha önce ilçemizde iki okul bu bayrağı almaya hak kazanmıştı.

Denetimlerde 100 üzerinden 90 puanı geçen toplam 11 okul, bayraklarını ve sertifikalarını bekliyor.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Barış Demir yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz. Dolayısıyla geleceğimizin teminatı gençlerimizi hayata hazırlarken okulumuzun hem güvenliği, hem de sağlık açısından yeterliliği konusunda ciddi davranıyoruz. Bu maksatla Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız arasında yapılan protokol çerçevesinde başlatılan Beyaz Bayrak projesine 11 okulumuz daha müracaat etti. Yapılan denetimler ve incelemeler neticesinde bu okullarımız Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. Okullarımızın sağlık ve hijyen noktasında belli bir seviyede olması için çaba harcıyoruz. 15 okulumuz daha müracaatta bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen görevliler, okullarda denetimlerini gerçekleştiriyor. Denetimden geçen okullarımız beyaz bayrak almaya hak kazanacak” dedi.

Etiketler :