Bilgi olimpiyatları düzenlendi

Bilgi olimpiyatları düzenlendi
Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bilgi olimpiyatları, geçtiğimi hafta içerisinde düzenlenen yarışmalarla tamamlandı.Sarayönü Komek salonunda düzenlenen yarışmalara...

Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bilgi olimpiyatları, geçtiğimi hafta içerisinde düzenlenen yarışmalarla tamamlandı.

Sarayönü Komek salonunda düzenlenen yarışmalara 3'ncü sınıflardan 11'nci sınıflara kadar her okul üçer öğrenci ile katıldı. Yarışmalarda öğrencilere sözel derslerden 18'er, sayısal derslerden 14'er adet soru soruldu. Olimpiyat mantığı ile hazırlanan soruların zorluk seviyesinin yüksek olması, öğrencilere bir hayli ter döktürdü.

2'nci sınıflarda Hayat Bilgisi, Türkçe, Matematik, İngilizce kategorisinde 18'er sorunun ardından yedek sorunlarında devreye girmesiyle eşitlik bozulmayınca Halıcı Cumhuriyet İlkokulu ve Kurşunlu İlkokulu 200'er puanla birinci oldu. 3'ncü sınıflarda yine aynı derslerden oluşan yarışmada 170 puanla Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu birinci oldu. 4'ncü sınıflar kategorisinde ipi göğüsleyen okul ise 160 puanla Cumhuriyet İlkokulu oldu.

5'nci sınıflarda sözel dersler kategorisinde 18 soruda 18 yapan İsmail Kara Ortaokulu, 180 puanla birinci, sayısal kategoride ise 14 soru üzerinden 120 puanla Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu. 6'ncı sınıfların sözel kategorisinde liderlik paylaşıldı. 200'er puanla alan Sarayönü İmam Hatip Ortaokulu ve İsmail Kara Ortaokulu birinci oldu. Sayısal alanda ise 14'te 14 yapan Kurşunlu İlkokulu birinci oldu. 7'nci sınıflarda sözel kategoride ful çıkaran İsmail Kara Ortaokulu birinci oldu. Sayısal kategoride ise Ladik İmam Hatip Ortaokulu 130 puanla birinci oldu. 8'nci sınıflarda sözel kategoride ful çıkaran Kurşunlu İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu. Sayısal kategoride ise Kurşunlu İmam Hatip Ortaokulu 130 puanla birinci oldu.

9'ncı sınıflar arasında düzenlenen sözel dersler kategorisinde 160 puan alan Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi birinci oldu. Matematik kategorisinde 14 sorudan 7 soruya doğru yanıt veren Ladik Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Fizik, kimya, biyoloji kategorisinde 100 puanla yine Ladik Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu. 10'ncu sınıflarında sözel kategorisinde de 160 puan alan Ladik Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Matematik kategorisinde soruların yarısında doğru yanı veren Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Fizik, biyoloji ve kimya kategorisinde de Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi 90 puanla birinci oldu.

11'nci sınıflarda sözel kategoride Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi 140 puanla birinci, matematik kategorisinde Ladik Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi 90 puanla birinci oldu.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Matematik dersinin ve diğer derslerin korkulacak derslerden öte herkesin yapabileceği dersler olduğunu göstermek için bilgi olimpiyatları projesini başlattıklarını söyledi.

Matematik'in yanı sıra Türkçe, İngilizce, Edebiyat ve Fen Bilimleri'nde olimpiyatlar gerçekleştirdiklerini anlatan Şişman, "Öğrencilerimize matematik başta olmak üzere zorlandıkları dersini sevdirmek en büyük amacımız. Öğrencilerimizi ön yargılı oldukları derslerde çalışmalar yapmaya yönlendireceğiz. Öğrencilerimizin akılcı düşünme, mantık üretme ve sınıflandırma yapabilme kabiliyetlerini geliştirmek, öğrencilerimizin yarışma heyecan ve kültürünü geliştirmek, öğrencilerimizin ekip çalışma ruhunu geliştirmek amaçlarımız içerisinde yer alıyor. Öğrencilerimize kazanma ve kaybetme duygularını yaşatıp her iki duygunun da zevk ve pişmanlığını tattırarak daha istekli hale getireceğiz." dedi.