Bir ayda 85 pasaport verildi

Bir ayda 85 pasaport verildi
Sarayönü Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, 2 Nisan’dan itibaren vermeye başladıkları pasaport ve ehliyetlerin vatandaşlara büyük kolaylık sağladığını söyledi. Şahin, bir ay içerisinde 85 adet pasaport, 44 adet ehliyet verdiklerini...

Sarayönü Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, 2 Nisan’dan itibaren vermeye başladıkları pasaport ve ehliyetlerin vatandaşlara büyük kolaylık sağladığını söyledi. Şahin, bir ay içerisinde 85 adet pasaport, 44 adet ehliyet verdiklerini belirtti.

Pasaport ve ehliyet çıkartma işlemlerinin 2 Nisan tarihinden itibaren tamamen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredilmesinin ardından Sarayönü Nüfus Müdürlüğü'nde ilgi yoğunluğu oldu. Sarayönü Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilen sürücü belgesi ve pasaportların, 2 Nisan tarihi itibariyle kendileri tarafından verilmeye başladığı açıkladı.

Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredilen pasaport ve sürücü belgesi işlemleri kapsamında bir ay içerisinde 85 adet pasaport, 44 adet ehliyet çıkardıklarını söyledi.

Şahin, “Vatandaşımız bu yeni uygulamayı çok beğendi. Hem vatandaşımız fazla zaman tüketmiyor, hem de kamu dairesindeki verimlik en üst noktaya çıkıyor.” dedi.

Sarayönü Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredilmesinin ardından işlemleri verimle şekilde yürüttüklerini belirterek, “Doğal olarak iş hacmimiz arttı. Resmi Gazete’de, 29 Ekim 2016’da yayımlanan 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 3152 sayılı Kanun’a eklenen geçici maddede, Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin bize devredilmesinin ardından dairemiz içerisinde de düzenleme yaptık. Çipli kimlik kartından olduğu gibi, bu hizmette de alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.