Bir haftada üç kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Bir haftada üç kaza: 1 ölü, 8 yaralı
Yaz döneminde kara yollarında yaşanan yoğunluğa dikkatsizlik, tedbirsizlik ve yorgunlukta eklenince trafik kazaları kaçınılmaz hale geliyor. Sarayönü'nde bir hafta içerisinde meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybederken...

Yaz döneminde kara yollarında yaşanan yoğunluğa dikkatsizlik, tedbirsizlik ve yorgunlukta eklenince trafik kazaları kaçınılmaz hale geliyor. Sarayönü'nde bir hafta içerisinde meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybederken 8 kişi yaralandı. Bu kazalardan iki tanesi Konya-Afyonkarahisar karayolunda meydana gelirken, biri Sarayönü ile Ladik mahallesi arasında meydana geldi.

Kamyona arkadan çarptı

Geçtiğimiz hafta meydana gelen kazalardan en acısı Bahçesaray mahallesi yakınlarında meydana geldi. Konya-Afyonkarahisar karayolunda Konya istikametine doğru seyir halinde olan Hakkı Çınar, 42 FBL 88 plakalı transporter ile Cemil Özcan'ın kullandığı 42 EU 090 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çarpışma sonucu transporter sürücüsü Hakkı Çınar kazadan hafif yaralı olarak kurtuluken, yanında bulunan Sabri Avcı araçta sıkıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kaza kırım aracı ile sıkıştığı yerden çıkarılan Sabri Avcı, ağır yaralı olarak Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Sabri Avcı, hastanede hayatını kaybetti. Kazanın ardından Hakkı Çınar, Sabri Avcı'nın ölümüne neden olan kazayı yapmaktan adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan Hakkı Çınar, serbest bırakıldı.

Araç şarampole yuvarlandı

İlçe sınırları içerisinde meydana gelen bir başka kazada 6 kişi yaralandı. Konya-Afyonkarahisar karayolunda Kadınhanı'na doğru seyir halinde olan Mustafa Arı, kullandığı 42 HR 843 plaka otomobilin direksiyon hakimiyetini Ladik mahallesi çıkışında kaybetti. Dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle yoldan çıkan araç şarampole yuvarlandı. Tek taraflı trafik kazasında otomobil içerisinde bulunan 6 kişi yaralandı. Yaralılar sürücü Mustafa Arı ve yolcular Şahin Uyan, Asiye Uyan, Şahin Topuz, Fatma Arı ve Şahin Arı, olay yerine gelen ambulanslar ile Kadınhanı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavileri yapılan yaralılar taburcu edildi.

Dikkatsizliğin bedeli

Sarayönü'nde bir kaza da ilçe merkezi ile Ladik mahallesi arasındaki çeşme yakınlarına meydana geldi. İbrahim Külahlı 42 S 0716 plakalı aracı ile sinyal verip sağa yanaşacağı sırada Ahmet Servi, kullandığı 42 CLK 35 plakalı araç ile arkadan gelerek çarptı. Çarpışma sonucu her iki aracın sürücüsü de hafif şekilde yaralandı. Yaralılar ambulans ile Sarayönü Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan tedavilerin ardından her iki sürücü de taburcu edildi.