"Bir olalım, beraber olalım"

"Bir olalım, beraber olalım"
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Solak, bayramların sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı müstesna günler olduğunu belirterek, Sarayönülülerin...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Solak, bayramların sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı müstesna günler olduğunu belirterek, Sarayönülülerin bayramını kutladı.

Başkan Solak, bayram mesajında; "Karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörünün en yoğun olarak yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar toplum tarafından tatil günleri olarak görülmeye başlandı fakat ilçemizde gelenek ve göreneklerimize uyulmaya devam ediyor. Bayramların geleneklerimize uygun kutlanması için bizde elimizde geleni yapmaya çalışıyoruz Bir yanımız bayram coşkusunu hissederken, diğer yanımız bayrama buruk ve üzgün giren insanların acılarıyla dolmaktadır. Bayramlar insanlar arasındaki kardeşliğin, sevgi ve saygının perçinlendiği, birbirleriyle olan dargınlıklarını unutarak barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Kardeşlerimizin de çektiği üzüntü ve sıkıntıları hatırlayarak, aramızdaki kırgınlıklara, dargınlıklara son vermeliyiz. Günlük yaşantımızın yoğun temposu içinde dostlarımızı, akrabalarımızı ve sevdiklerimizi arama fırsatı bulamayan bizlere bir nebze de olsa bu imkanı veren Bayramlarımızı birlik ve beraberlik içerisinde geçirmeliyiz" dedi.

Bayramların milli birlik ve beraberliğin pekişmesinde büyük bir rol oynadığını belirten Solak, "Büyük bir heyecan ve mutluluk içerisinde karşıladığımız bayramlar, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, kırgınlıkların unutulduğu, anne baba, akraba ve büyüklerin ziyaret edilerek gönüllerin birbirine yakınlaştığı en güzel ve anlamlı günlerimizdir. Bayramlar ulus olma, aile olma, dayanışma şuurunun yaşandığı saygı ve sevgi ile gönüllerin alındığı günlerdir. Dayanışmamız, birbirimize olan yakınlığımız, millet olarak en önemli güç kaynağımızdır. Bu Ramazan Bayramında kırgınlıkların bitmesi temennilerimle tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim" diye konuştu.

İyi temennilerle açıklamasını tamamlayan Solak, "Bu güzel günlerde başta ülkemiz olmak üzere dünyada barış ve kardeşliğin hakim olmasını, tüm savaş ve katliamların sona ermesini temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle her gününü bayram tadında yaşamaları dileğiyle İlçe Halkımızın ve İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum" ifadelerini kullandı.