Botanik park, otlak değil

Botanik park, otlak değil
Sarayönü'nde eski çöplük alanında yıllar önce başlatılan ve hala olumlu bir sonuç elde edilmeyen botanik parkta, bilinçsiz hayvan bakıcıları tarafından büyükbaş hayvanlar otlatılıyor.Sarayönü Belediyesi tarafından botanik...

Sarayönü'nde eski çöplük alanında yıllar önce başlatılan ve hala olumlu bir sonuç elde edilmeyen botanik parkta, bilinçsiz hayvan bakıcıları tarafından büyükbaş hayvanlar otlatılıyor.

Sarayönü Belediyesi tarafından botanik parka gereken hassasiyetin gösterilmemesini fırsat bilen hayvan bakıcıları, birçok ağaç fidanının dikili bulunduğu alanda büyükbaş hayvan otlatıyor. Botanik parkın içerisine giren hayvanlar, korumaya muhtaç olan fidanlara da ciddi şekilde zarar veriyor. Botanik parkı koruyan tellerin kesilmesi sonucu açılan yerlerden alana sokulan hayvanlar için yeterli önlem alınmaması da eleştiri konusu oldu. Dönem dönem fidan dikimleri devam eden botanik parkın ilerleyen yıllarda koruluğa dönüşebilmesi için korumaya alınması gerekiyor.

Gelecekte ilçe için önemli bir yeşil alana dönüşmesi ve Sarayönü'ne değer katması ümit edilen alan için Sarayönü Belediyesi tarafından gereken önlemlerin alınması ve art niyetli kişilere karşı caydırıcı uygulamalar gerçekleştirmesi bekleniyor.