Böyle skandal görülmedi!

Böyle skandal görülmedi!
Geçtiğimiz hafta Kütahya Tavşanlı'da oynanan Akıncılar-Sarayönü Belediyespor karşılaşmasının ardından çıkan olaylarla ilgili Amatör Futbol Disiplin Kurulu, kararını açıkladı. Açıklanan karara göre verilen cezalar şok...

Geçtiğimiz hafta Kütahya Tavşanlı'da oynanan Akıncılar-Sarayönü Belediyespor karşılaşmasının ardından çıkan olaylarla ilgili Amatör Futbol Disiplin Kurulu, kararını açıkladı. Açıklanan karara göre verilen cezalar şok etkisi yarattı. Takım halinde futbolcusuyla, teknik heyetiyle, yöneticisiyle saldıran Akıncılar'da, sadece bir oyuncunun ceza alması, karşılaşmanın gözlemcisi ve hakeminin şaibeli bir rapor hazırlayarak federasyona sunduğunu ortaya çıkardı.

Sarayönü suçluymuş

Gözlemci Yusuf Atıcı ve orta hakem Oğuzhan Erdoğan'ın hazırladığı raporda, Sarayönü Belediyespor mağdur olmasına rağmen suçlu gösterildi. Olayların sorumlusu olarak Sarayönü Belediyespor gösterilirken, olayları Sarayönü Belediyespor yöneticisinin başlattığı ve Sarayönü Belediyespor futbolcularının Akıncılar oyuncularını tahrik etmesi sonucu kavga çıktığı ifade edildi. Rapor doğrultusunda Sarayönü Belediyespor'dan takım halinde sportmenliğe aykırı harekette bulunulması nedeni ile savunma istendi. Ayrıca Alper Erkoç'a müsabaka bitiminde rakip takım oyuncusuna topsuz alanda kuraldışı harekette bulunma gerekçesi ile 3 resmi müsabakadan men cezası verildi.

Çifte standardın böylesi

Sarayönü Belediyespor'dan takım halinde sportmenliğe aykırı davrandığı için savunma istenirken, Akıncılardan sadece çıkan saha olayları nedeni ile savunma istendi. Bunun yanında Akıncılar futbolcusu Sami Serdar Yılmaz'a müsabaka bitiminde "tahrik" sonucu rakip takım oyuncusuna topsuz alanda kuraldışı harekette bulunması nedeni ile 2 resmi müsabakadan men cezası verildi. Tekme ve yumruklara maruz kalan ve mağdur olan Alper Erkoç'a 3 maç ceza verilirken, Sami Serdar Yılmaz'ın tahrik unsuruyla cezasının hafifletilmesi skandal olarak değerlendirildi. Bunun yanında Akıncılar'ın 5 numaralı oyuncusu Ömer Topuz'un, Sarayönü Belediyespor'lu oyuncuları defalarca tekmelemesi ve yumruklaması gazetemizde yayınlanan fotoğraflara yansımasına rağmen hiç bir ceza almaması dikkat çekti.

Mağduriyeti yazdık suçlu olduk!

Sarayönü Belediyespor'un, Akıncılar deplasmanında yaşadığı mağduriyeti, fotoğraflarla kayıt altına alan ve haberleştiren gazetemiz, kulübün hakkını araması için çok önemli deliller sağlamasına rağmen, suçlu ilan edildi. Akşehirspor taraftarının bu fotoğrafları ve haberi kullanarak çirkinlik yapmasından dolayı, egosu incinen bazı taraftarların ve futbolcuların tepki göstermesi gazetemizi üzdü. Büyük bir haksızlığa uğrayan Sarayönü Belediyespor'un söz konusu haberler ve fotoğraflarla hakkının aranması gerekirken, gazetemiz, takımın yanında değil, karşısında olmakla suçlandı. Kurulduğu 2008 yılından beri tek bir iç saha ve deplasman maçında dahi Sarayönü Belediyespor'u yalnız bırakmayan gazetemiz, her koşulda yeşil siyahlı kulübün sesi olmaya devam edecek.