Büyüklerimle okuyorum projesi başladı

Büyüklerimle okuyorum projesi başladı
Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır'ın başlattığı "Büyüklerimle Okuyorum" projesi kapsamında, ilçede bulunan resmi kurum yetkilileri, eşleştikleri okullara haftada bir gün giderek öğrencilerle okuma etkiliği gerçekleştirecek.Proje...

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır'ın başlattığı "Büyüklerimle Okuyorum" projesi kapsamında, ilçede bulunan resmi kurum yetkilileri, eşleştikleri okullara haftada bir gün giderek öğrencilerle okuma etkiliği gerçekleştirecek.

Proje hakkında bilgi veren Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin akademik başarılarını arttırmak, öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerimizi ortak bir seviyeye getirmek, Türkçemizi doğru ve akıcı konuşmalarını sağlamak, için resmi kurum yetkilileri ile haftanın bir günü bir saat kitap okuma etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinlik kurum yetkililerinin belirlenen okulu haftada bir defa ziyareti ile gerçekleştirilecek." dedi.

Projenin amaçlarından bahseden Kaymakam Bahadır, "Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı ilkokullarda öğrenim gören öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz. Öğrencilere kitap sevgisini aşılamak çok önemli. Bunun yanında öğrencilere destek olarak onları akademik yönden yetiştirmek gerektiğine inanıyorum. Öğrencilerimize okumanın haz ve mutluluğunu tattırmamız gerekiyor. Öğrencilerimize güzel dilimiz Türkçeyi sevdirerek Türkçeyi daha doğru ve etkili kullanmalarını sağlayarak onların daha iyi noktalara ulaşmasını istiyoruz. Öğrencilerimizin okuduğunu anlayan, doğru yorumlayan, akıcı konuşabilen, kendisini ifade edebilen bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak en büyük gayemiz." şeklinde konuştu.

Projenin işleyişini anlatan Bahadır, şöyle konuştu: "Her bir kurum eşleşmiş olduğu okula haftada 1 saat ziyarette bulunacak. Bu okuma etkinlikleri çay bahçesi, mesire alanları, pastane, kütüphane gibi farklı mekanlarda da olabilir. Bu 1 saatlik sürede okul ile birlikte yapacakları okuma planı doğrultusunda okuma etkinliği gerçekleştirilecek. Okul ziyaret gün ve saati belirlemede kurumlarımız serbesttir. İstedikleri gün ve saatte 1 saatlik okuma etkinliğini yapabilirler. Kurumlarımız okullarımıza kitap hediye edebilirler. Ancak hediye edilecek kitaplar Okul Müdürünün başkanlığında kurulacak komisyon onayından geçmek zorunda."

Eşleştirilen okullar ve kurumlar şu şekilde: Gözlü Nadir Özşahin İlkokulu (2/A) - Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü (Tigem), Yenicekaya Abidin Türksever İlkokulu (2-3/A Birleştirilmiş Sınıf) -Konuklar Tigem, Çeşmelisebil Şehit Metin Küçük İlkokulu (4/A) - Sarayönü Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü,Özkent Hacı İsmet Önal İlkokulu (3/A) - Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü (Tigem), Şehit Yunus Emre Uçar İlkokulu (2/A) - Sarayönü İlçe Müftülüğü, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu (2/B) - Sarayönü Yazı İşleri Müdürlüğü, 100.Yıl İlkokulu (4/A) - Sarayönü Nüfus Müdürlüğü, Halıcı Cumhuriyet İlkokulu (2/B) - Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı, İsmet Ve Ümmühan Önal İlkokulu (3/A) - Sarayönü Tapu Müdürlüğü, Kurşunlu İlkokulu (3/A) - Sarayönü Emniyet Amirliği, Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu (4/A) - Sarayönü Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet İlkokulu (2/A) - Sarayönü Kütüphane Müdürlüğü, Başhüyük İlkokulu (3/A) - Sarayönü Emniyet Amirliği, Kadıoğlu İlkokulu (2/A) - Sarayönü Jandarma Komutanlığı, Bahçesaray İlkokulu (2/A) - Sarayönü Mal Müdürlüğü, Boyalı İlkokulu (Birleştirilmiş Sınıf) - Sarayönü Jandarma Komutanlığı.