Buzağı aşıları bedava yapılacak

Buzağı aşıları bedava yapılacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Ne yapıp yapıp, öyle ya da böyle buzağı ölümlerini azaltacağız. 2018 Ocak ayından itibaren bütün aşılar bedava yapılacak." dedi.Sürekli projeler üzerinde çalıştıklarını...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Ne yapıp yapıp, öyle ya da böyle buzağı ölümlerini azaltacağız. 2018 Ocak ayından itibaren bütün aşılar bedava yapılacak." dedi.

Sürekli projeler üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Fakıbaba, 2018 yılını tarım yılı, buzağı ölüm oranını düşürme yılı, mera yılı ilan ettiklerini belirtti.

Buzağı ölüm oranlarının düşürülmesini çok önemsediğinin altını çizen Bakan Fakıbaba, şu değerlendirmede bulundu: "5 milyon 500 bin anacımız var, biz bunlardan elde edeceğimiz buzağıların ölümlerini azaltacağız. Üniversitelerle ele ele vereceğiz. Veteriner, teknisyen arkadaşlarımızla başaracağız. Ne yapıp yapıp, öyle ya da böyle buzağı ölümlerini azaltacağız. 2018 Ocak ayından itibaren bütün aşılar bedava yapılacak. Onlar bizim kontrolümüzde, veteriner hekimlerin kontrolünde olacak, o çiftçi aileler bizim ailelerimiz. O ailelere koruyucu toplum hekimliği getirilecek. Önce bakanlığımızda çalışan veteriner hekim arkadaşları çalıştıracağız. Yetmezse, üniversitelerden mutlaka hizmet alacağız. Buna hazırlıklı olun."

Etiketler :