Buzağı destekleri askıda

Buzağı destekleri askıda
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, "Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği" kapsamında yürütülmekte olan 2018 yılı 1’inci dönem buzağı desteklemeleri ile ilgili açıklamada bulundu.Çiğdem,...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, "Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği" kapsamında yürütülmekte olan 2018 yılı 1’inci dönem buzağı desteklemeleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Çiğdem, yaptığı açıklamada, "Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak üreticilerimizin 2018 yılı 1’inci dönem buzağı destekleme listelerine ilişkin icmalleri askıya çıkardık. 26 Eylül'e kadar yetiştiricilerimizin listelerde bulunan bilgilerini kontrol etmeleri gerekiyor." dedi.

Destekleme ödemelerinin buzağıların doğduğu işletme numarası üzerinden yapılacağını kaydeden Güngör Çiğdem, “Suni tohumlama yapılmadan doğan buzağı başına 350, suni tohumlama yapılarak doğan buzağı başına 500, ayrıca suni tohumlama buzağılarının döl kontrolü testini geçen boğa spermalarından olması halinde ilave 50 lira ödeme yapılacak.” dedi.

Tebliğ hükümleri gereğince yerine getirilmesi gereken hükümlerle ilgili bilgi veren Çiğdem şunları kaydetti: “Buzağıların 2018 yılı içerisinde doğmuş olmaları gerekiyor. Küpelenerek TÜRKVETA  ve E-ıslah’a kaydedilmiş olması, doğduğu işletmede canlı olarak 4 ay yani 120 günü tamamlamış olması, programlı aşılarının (Şap, Brusella ve Çiçek aşıları) tamamlanmış olması gerekmektedir.”