Buzağı destekleri askıya çıkıyor

Buzağı destekleri askıya çıkıyor
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, 2016 yılı "Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği" kapsamında yürütülmekte olan buzağı desteklemeleri ile ilgili açıklamada bulundu.Erdoğdu,...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, 2016 yılı "Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği" kapsamında yürütülmekte olan buzağı desteklemeleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Erdoğdu, yaptığı açıklamada, "Süt üreticileri birliği olarak üyelerimizden 2016 yılı buzağı destekleme listelerini Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne gönderdik. İcmaller askıya çıkacak. Bu ara dönem desteklemesi olacak. Bu dönemde listede yer alamayanlar merak etmesin. Herhangi bir hak mahrumiyeti veya kaybına uğramayacaklar. Şimdi alamayanlar bir sonraki başvuruda alabilir" dedi.

Destekleme ödemelerinin buzağıların doğduğu işletme numarası üzerinden yapılacağını kaydeden Mustafa Erdoğdu, "Suni tohumlama yapılmadan doğan buzağı başına 350, suni tohumlama yapılarak doğan buzağı başına 500, ayrıca suni tohumlama buzağılarının döl kontrolü testini geçen boğa spermalarından olması halinde ilave 50 lira ödeme yapılacaktır" dedi.

Tebliğ hükümleri gereğince yerine getirilmesi gereken hükümlerle ilgili bilgi veren Başkan Erdoğdu şunları kaydetti: "Buzağıların 2016 yılı içerisinde doğmuş olmaları gerekiyor. Küpelenerek TÜRKVET  ve E-ıslah'a kaydedilmiş olması, doğduğu işletmede canlı olarak 4 ay yani 120 günü tamamlamış olması, programlı aşılarının (Şap, Brusella ve Çiçek aşıları) tamamlanmış olması gerekmektedir."