Buzağı destekleri netleşti

Buzağı destekleri netleşti
Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, 2017 yılı "Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği" kapsamında yürütülmekte olan buzağı desteklemeleri ile ilgili açıklamada bulundu.Çiğdem...

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, 2017 yılı "Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği" kapsamında yürütülmekte olan buzağı desteklemeleri ile ilgili açıklamada bulundu.

Çiğdem yaptığı açıklamada, "Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak üreticilerimizin 2017 yılı buzağı destekleme listelerini bakanlığımıza gönderdik. İcmaller askı süresinin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz günlerde askıdan indi. Bu sürede itirazı olan çiftçilerimizin itirazlarını değerlendirdik. Bu ara dönem desteklemesi olacak. Bu dönemde listede yer alamayanlar merak etmesin. Herhangi bir hak mahrumiyeti veya kaybına uğramayacaklar. Şimdi alamayanlar bir sonraki başvuruda alabilir" dedi.

Destekleme ödemelerinin buzağıların doğduğu işletme numarası üzerinden yapılacağını kaydeden Güngör Çiğdem, "Desteklemeler kapsamında 822 başvuru bulunuyor. Suni tohumlama yapılmadan doğan buzağı başına 350, suni tohumlama yapılarak doğan buzağı başına 500, ayrıca suni tohumlama buzağılarının döl kontrolü testini geçen boğa spermalarından olması halinde ilave 50 lira ödeme yapılacaktır" dedi.

Tebliğ hükümleri gereğince yerine getirilmesi gereken hükümlerle ilgili bilgi veren Çiğdem şunları kaydetti: "Buzağıların 2017 yılı içerisinde doğmuş olmaları gerekiyor. Küpelenerek TÜRKVET ve E-ıslah'a kaydedilmiş olması, doğduğu işletmede canlı olarak 4 ay yani 120 günü tamamlamış olması, programlı aşılarının (Şap, Brusella ve Çiçek aşıları) tamamlanmış olması gerekmektedir."