Buzağılar E.coli ile kurtuluyor

Buzağılar E.coli ile kurtuluyor
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, buzağı kayıplarının önlenebilmesi için E.coli aşısının çok önemli olduğunu söyledi.Erdoğdu yaptığı açıklamada, "2018 yılı Buzağı Kayıplarının Önlenmesi...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, buzağı kayıplarının önlenebilmesi için E.coli aşısının çok önemli olduğunu söyledi.

Erdoğdu yaptığı açıklamada, "2018 yılı Buzağı Kayıplarının Önlenmesi Projesi Kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, E. coli enfeksiyonuna bağlı olarak şekillenen buzağı ölümlerinin önüne geçilebilmesi için, söz konusu etkene karşı gebe dişilerin aşılanması amacıyla aşı alınmıştır." dedi.

Aşının önemine vurgu yapan Mustafa Erdoğdu şunları söyledi: "E. coli aşısı ile doğumdan bir ay önce aşılanmış gebe inek ve düvelerin buzağılarının iki saat içerisinde anne sütünü almaları halinde E. coli'nin neden olduğu ishallere karşı, koruyucu düzeyde bağışıklık yanıtı elde edilmektedir. Buzağı kayıplarının önlenebilmesi için yetiştiricilerin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle irtibata geçerek hayvanlarını aşılatmaları gerekmektedir."