Çanakkale-Bursa gezisi 8 Ağustos'ta

Çanakkale-Bursa gezisi 8 Ağustos'ta
Sarayönü Belediyesinin, lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı "Okuyorum, Öğreniyorum, Geziyorum" projesi kapsamında Siyer-i Nebi kitabından sınava tabi tutulan öğrenciler Çanakkale-Bursa gezisi ile ödüllendirilecek....

Sarayönü Belediyesinin, lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı "Okuyorum, Öğreniyorum, Geziyorum" projesi kapsamında Siyer-i Nebi kitabından sınava tabi tutulan öğrenciler Çanakkale-Bursa gezisi ile ödüllendirilecek. Sınavda başarı sağlayan ilk 40 kız ve ilk 40 erkek öğrenci 8-9-10 Ağustos tarihlerinde Çanakkale ve Bursa'yı gezecek.

Sarayönü Belediyesi, lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı öğrencilere dini, maddi, manevi ve milli yönlerden destek sağlayacak kapsamlı projede sona geldi. Daha önce tüm lise öğrencilerine Siyer-i Nebi kitabı dağıtan Sarayönü Belediyesi, bu kitaptan sorumlu tuttuğu öğrencilere yapılan sınavın ardından başarı sağlayanları ödüllendirilecek. Bu şekilde öğrencilerin dini bilgilerini pekiştirmeyi hedefleyen Sarayönü Belediyesi, ödül olarak öğrencileri Bursa ve Çanakkale ye götürerek milli ve manevi yönden de destekleyecek. Ayrıca başarılı öğrencilere bilgisayar ve altın gibi ödüller verilecek.

Sınavda ilk 80'e giren öğrencilerin Bursa-Çanakkale gezisi ile ödüllendireceği proje kapsamında Mehmet Emine Akdoğan Anadolu lisesi en büyük başarıyı gösteren okul olarak 48 kişilik kontenjanı kaptı. Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 22, Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden ise 4 öğrenci ilk 80'e girebildi. Bunları Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3'er öğrenci ile takip etti. Geziye katılmaya hak kazanan öğrencilerin, katılıp katılmayacaklarını Sarayönü Belediyesi'ne bildirmeleri istenirken, katılmak istemeyen öğrencilerden doğacak kontenjan boşluğunun yedek öğrencilerden doldurulacağı öğrenildi.

Sınavda ilk 80'e giren öğrenciler önümüzdeki günlerde Çanakkale ve Bursa gezisine götürülecek. Bunun yanı sıra dereceye girenlere çeşitli ödüller hediye edilecek.