Çeşitler artıyor pazar güzelleşiyor

Çeşitler artıyor pazar güzelleşiyor
Havaların ısınmasına bağlı olarak sebze dökümünün artması ile birlikte fiyatlarda düşüş yaşandı. Yaz mevsimin yaklaşmasıyla yazlık meyvelerde tezgahlarda yerini aldı. Meyvelerin fiyatı ise cep yakıyor.Sarayönü'nde son...

Havaların ısınmasına bağlı olarak sebze dökümünün artması ile birlikte fiyatlarda düşüş yaşandı. Yaz mevsimin yaklaşmasıyla yazlık meyvelerde tezgahlarda yerini aldı. Meyvelerin fiyatı ise cep yakıyor.

Sarayönü'nde son yılların en soğuk ve karlı kış mevsimi geride kaldı. Baharın gelmesi ile sebze dökümü arttı. Sebze dökümü fazla olduğu için fiyatlarda da düşüş görülüyor. Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte yazlık meyveler de tezgahlarda yerini aldı. Kışın halk tarafından sürekli tüketilen narenciye ürünleri ise birçok tezgahta artık yer almıyor. Pazar tezgahlarında narenciyenin yerini; çilek, muz, kivi alırken bazı tezgahlarda İran karpuzu satılıyor. Yazlık meyvelerin kilosu ise cep yakıyor. Bademin kilosu 10 TL'ye satılıyor. Vatandaşlar şimdilik tadımlık olarak çocuklarına alıyor. Yazlık sebzeler de tezgahlarda yerini aldı. Yazın sofralarda bolca tüketilen yeşil fasulye tezgahlarda yoğun ilgi görüyor. Yeşil fasulyenin kilosu ise 5 TL. Sebze fiyatlarının uygun olması vatandaşı sevindirdi. Kışın patlıcanın kilosunu 6 TL'ye alan tüketici şu anda 3 TL'ye alıyor. Pazardaki fiyattan halk, hareketlilikten ise esnaf oldukça memnun.

Yazlık meyveler tezgahlarda

Pazar esnafları, "Fiyatlar halkın cebine uygun. Baharla birlikte fiyatlar düştü. Yazlık sebzelerde çıkmaya başladı. Sebzelerin dökümü oldukça arttı. Domatesin kilosu 3 TL'ye düştü. Patlıcanın kilosu ise 3 TL'ye düştü. Salatalığın kilosunu 2 TL'ye satıyoruz. Yeni tezgahlarda yer alan fasulyenin kilosu ise 5 TL. Kabağın kilosu ise 3 TL" dedi.

Pazarda meyve satıcılarından olan İbrahim Mutlu ise yazlık meyvelerin tezgahları renklendirdiğini kaydetti. Mutlu, "Elimizdeki narenciye azaldı. Buzhaneden elmalar getiriyoruz. Şu anda karpuz getirdik. Halkın damak zevkini yaza göre uyarlamaya çalışıyoruz. Karpuzun kilosu 3 TL. Çileğin kilosu ise 6 TL. Şu anda bademin kilosu 10 TL. Yazlık meyvelerin tam zamanı olmadığı için fiyatlar pahalı. Fiyatların böyle olması doğal bir şey. Gelecek aylarda halkımız en ucuz yazlık meyveyi tüketebilecek" şeklinde konuştu.