Çevreye büyük yatırım

Çevreye büyük yatırım
Sarayönü'ne yapılan en büyük çevre yatırımlarından biri olan Katı Atık Düzenli Transfer Tesisi'ne çöpler boşaltılmaya başlandı. Tesisin hizmete girmesiyle birlikte vahşi çöp depolama alanı kapatılırken, büyük bir çevre...

Sarayönü'ne yapılan en büyük çevre yatırımlarından biri olan Katı Atık Düzenli Transfer Tesisi'ne çöpler boşaltılmaya başlandı. Tesisin hizmete girmesiyle birlikte vahşi çöp depolama alanı kapatılırken, büyük bir çevre sorunu da çözülmüş oldu.

Şubat ayı içerisinde hizmete giren tesise çöp kamyonları Sarayönü'nün çöplerini boşaltıyor. Tesislerin hizmete girmesiyle Değirmenli mahallesi yakınında bulunan eski vahşi çöp depolama alanına çöp boşaltılması yasaklandı. Çirkin görüntülere neden olan ve çevreyi kirleten eski vahşi depolama alanı ıslah çalışmalarına da başlandı. Katı Atık Düzenli Transfer Tesisi'nin hizmete girmesiyle, ilçenin çöp sorunu çözüldü.

Temiz bir Sarayönü için büyük bir adım attıklarını söyleyen Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Artık ilçemizin de Katı Atık Düzenli Transfer Tesisi var. Çöplerimiz çevreye zarar vermeden kapalı alanda depolanacak. Temiz bir Sarayönü için bu tesislerin önemi çok büyük. Halkımızdan da çevreye duyarlı olmalarını, çöplerini gelişi güzel atmamalarını rica ediyorum. Temizlik konusunda herkesin elini taşın altına koyması lazım." dedi.

6360 sayılı Büyükşehir yasasından önce her belediyenin kendi çöp toplama işini kendisinin yaptığını ifade eden Başkan Solak, "Daha önce köylerimizde çöp toplama işlemi yapılmıyordu. Büyükşehir yasası ile birlikte tüm mahallelerimizde çöpün toplanması, depolaması ve aktarma işi belediyemizin sorumluluk alanına girdi. Sarayönü Belediyesi olarak tüm mahallerimizden çöpleri düzenli olarak toplanmaktayız. Toplanan çöpler ise ilk zamanlar Sarayönü merkez ve Ladik mahallemizde depolanıyordu. Ladik mahallemizdeki çöp toplama alanını kapattık. Çöpler Değirmenli mahallesi yakınlarındaki çöp depolama alanına dökülüyordu." Şeklinde konuştu.

Bu durumun hem çevre kirliliği, hem de başıboş hayvanlara uygun koşullar oluşturduğunu kaydeden Nafiz Solak şunları söyledi: "Konya Büyükşehir Belediyemizin Sarayönü ile Kadınhanı arasına yapmış olduğu modern ve büyük bir Katı Atık Düzenli Transfer Tesisi'nin hizmete girmesi ile daha önce vahşi çöp alanı olarak kullanılan alanlar kapatıldı. Hem Sarayönü hem de Kadınhanı ilçesinin birlikte kullandığı çöp depolama ve aktarma sahası hizmete açılmış oldu. Toplanan bu çöpler dönüşüm için Akşehir'e nakli gerçekleştirilecek. Ayrıca çöpler geri dönüşüm hizmetiyle ekonomiye kazandırılmış olacak. Büyükşehir belediyemize bu büyük çevre hizmetinden dolayı teşekkür ediyor ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz."