'Çiftçi çocukları ziraat fakültelerine özendirilmeli'

'Çiftçi çocukları ziraat fakültelerine özendirilmeli'
Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, üniversite hayatına yeni başlayacak öğrenciler için Ziraat Mühendisliği mesleğinin ve tarımın ülkemizdeki önemi hakkında açıklamalarda bulundu.Tarımın...

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, üniversite hayatına yeni başlayacak öğrenciler için Ziraat Mühendisliği mesleğinin ve tarımın ülkemizdeki önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarımın öneminin gerek ülkemizde gerekse Dünya’da her geçen gün arttığını belirten Soylu, öğrencilerin nitelikli yetişmeleri halinde kesinlikle işsizlik sorunu yaşamayacaklarını söyledi.

Soylu sözlerine şöyle devam etti: “Son yıllarda ülkemiz açısından en sevindirici konulardan biri ise çiftçi çocuklarımızın yoğun olarak Ziraat fakültelerini tercih etmeleridir. Bu durum ülke tarımı açısından bize ümit vermektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ziraat fakültesini tercih eden çiftçi çocuklarına özendirici ek puan, burs, dikey geçiş hakkı vb. ekstra uygulamalar yapması ülke tarımı açısından çok önemlidir. Çünkü tarım artık klasik usullerin dışına çıkmış teknoloji ve bilginin en yoğun kullanıldığı alanlar haline gelmektedir. Yeni nesil üreticilerimizin mutlaka iyi bir tarımsal öğretimden geçmesi ülke tarımının gelişmesi, teknolojiye ayak uydurması bakımından çok önemlidir. Biz başta çiftçilerimizin çocukları olmak üzere tarımı seven, tarıma ilgi duyan tüm gençlerimizi Üniversite tercihlerinde Ziraat Fakültelerine bekliyoruz. Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi olarak sadece mezun meslektaşlarımızla değil aynı zamanda Ziraat Fakültesine yeni başlayan öğrencilerle de donanımlı yetişmeleri için çok yakından ilgilenmekteyiz. Ziraat Fakültesi öğrencileri tarafından oluşturulan ve ZMO Konya Şubesi olarak her türlü desteği verdiğimiz Genç ZMO grubu ile bir çok farklı etkinlikte gençlerimizi doğru yönlendirmek için büyük çabalar sarf edilmektedir.”