Çiftçilere ilk yardım eğitimi

Çiftçilere ilk yardım eğitimi
Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi tarafından, çiftçilere ve tüm vatandaşlara yönelik olarak ilk yardım eğitimi düzenlendi.Sarayönü'nde çiftçilerin talebi doğrultusunda Sarayönü Ziraat Odası Tarım...

Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi tarafından, çiftçilere ve tüm vatandaşlara yönelik olarak ilk yardım eğitimi düzenlendi.

Sarayönü'nde çiftçilerin talebi doğrultusunda Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi, ilk yardım eğitim programı organize etti. Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen ilk yardım eğitimi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi Uzmanı Dr. Gökhan Göksu tarafından verildi.

Göksu, genel ilk yardım bilgileri, hasta, yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması gibi durumlarda, boğulmalarda ilk yardımın nasıl yapılacağı konusunda bilgiler verdi. Hasta, yaralı taşıma tekniklerinin nasıl olması gerektiğini anlatarak, eğitim teknik ve görsel bilgilerden sonra uygulamalı eğitim verildi.

Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi tarafından yapılan açıklamada, "Çiftçilerimiz, tarlada ilk yardım gerektirebilecek durumlarda bilgi sahibi olabilmek amacıyla bize müracaatta bulunmuştu. Bizde böyle bir program düzenlemeyi uygun gördük. İlk yardım, herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır. Bu eğitimin çiftçilerimize ve katılım gösteren tüm vatandaşlarımıza büyük yarar sağladığını tahmin ediyoruz." denildi.