Çiftçilerin borçları ertelenecek

Çiftçilerin borçları ertelenecek
Sarayönü'nde 2018 yılında çeşitli afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki borçları...

Sarayönü'nde 2018 yılında çeşitli afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları kapsamındaki borçları bir yıl süreyle ertelenecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem yaptığı açıklamada, "24 Haziran 2018 tarih ve 30458 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 2018/11983 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 01.01.2018 tarihinden 31.12.2018 tarihine kadar meydana gelen deprem, şiddetli rüzgar, yangın, aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, kar fırtınası, dolu, kırağı, don, kuraklık, yıldırım düşmesi, güneş yanıklığı ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az %30 oranında zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olup üretim faaliyetlerine devam eden çiftçilerimizin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamındaki kredi borçlarının ertelemesi yapılacaktır." dedi.

Ertelemenin komisyon kararı ile gerçekleştirileceğini kaydeden Çiğdem, "Bu kapsamda tabii afetler nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az %30 oranında zarar gören ve bu durumları İlçe Hasar Tespit Komisyonlarınca belirlenen çiftçiler düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamındaki kredi borçları %3 faizle bir yıl süreyle ertelenecektir." şeklinde konuştu.

Çiftçilere müracaat çağrısında bulunan Güngör Çiğdem şunları söyledi: "Borç Ertelemesi ile ilgili çalışmalar ilçe müdürlüğümüzde başlamış olup çeşitli afetlerden etkilenen bütün çiftçilerimizin borç erteleme imkanından faydalanabilmesi için en kısa sürede İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gereklidir. Ayrıca çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesi ile ilgili İlçe Hasar Tespit Komisyonu Kararından sonra üreticilerimizin Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine de dilekçe ile müracaat etmeleri gereklidir."