Çiftçinin yüzü, Konya Şeker†le gülüyor

Çiftçinin yüzü, Konya Şeker†le gülüyor
Umudunu toprağa bağlayan çiftçilerin yüzü, Konya Şeker in destekleriyle gülüyor. Üreticinin yanında yer almayı şiar edinen Konya Şeker, tohum ve gübre desteğinden sonra motorin avansını da dağıtmaya başladı. Konya Şeker...

Umudunu toprağa bağlayan çiftçilerin yüzü, Konya Şeker in destekleriyle gülüyor. Üreticinin yanında yer almayı şiar edinen Konya Şeker, tohum ve gübre desteğinden sonra motorin avansını da dağıtmaya başladı. Konya Şeker in birinci önceliğinin; çiftçinin, üretenin tarladaki işini kolaylaştırmak olduğunu belirten AK Parti Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “tohum tarlaya düşmeden başlayan desteklerimiz kesintisiz devem edecek” dedi.

26.818.848 TL LİK MOTORİN AVANSI DAÄžITILIYOR

Çiftçinin finansman sıkıntısına düşmemesi, piyasadaki dalgalanmalardan zarar görmemesi ve daha çok üretebilmesi için üzerine düşeni yapmaktan hiçbir zaman kaçınmayan Konya Şeker, tohum ve gübre desteğinden sonra motorin avansını da dağıtmaya başladı.

Bu çerçevede 26.818.848 TL tutarında, 5.986.350 Litre motorin avansı çiftçiye dağıtılacak. Konya Şeker in tam da ekim, ilaçlama, gübrelemenin yapılacağı bir dönemde verdiği motorin avansı çiftçilerin arazide hasada kadar en yoğun çalıştığı dönemde gerçekleştiriliyor. Pancar, patates, mısır, ayçiçeği, buğday, arpa, elma, üzüm, süt, büyükbaş ve küçükbaş besi hayvanı alımları ile bölgede üretimin güvencesi konumundaki Konya Şeker in 2017-18 kampanya döneminde üreticiye yapacağı bitkisel ve hayvansal girdi ödemelerinin 2 milyar TL yi bulması bekleniyor. Konya Şeker in destekleri sadece üreticiler için değil bölge ekonomisi için de çok ciddi bir kaynak işlevi görüyor.

ÖNCELİÄžİMİZ, ÇİFTÇİNİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK

Motorin avansıyla ilgili bir açıklama yapan Recep Konuk, her zaman üreticinin yanında yer aldıklarını, Konya Şeker in birinci önceliğinin, öncelikli vazifesinin çiftçinin, üreticinin tarladaki işini kolaylaştırmak, üreteni, üretmek isteyeni zorluklar karşısında desteksiz bırakmamak olduğunu belirtti.

Konya Şeker tarafından ödenen avans tutarının, Türkiye deki hatta dünyadaki bütün işletmeler için büyük rakamlar olduğunu aktaran Başkan Recep Konuk, “

Çiftçi dostuysanız, önceliğiniz tarladaki üretimdir. Ama paranız yoksa elinizden duadan başka bir şey gelmez. O nedenle hem imkân olacak hem de niyet halis olacak. Bizim niyetimiz halis, durduğumuz yer de belli, çiftçinin yanı. O nedenle paramızı bankada büyütmek yerine avansla çiftçiyi destek oluyor ve tarladaki üretimi büyütüyoruz” diye konuştu.