Çocuk oyunları düzenleniyor

Çocuk oyunları düzenleniyor
Sarayönü'nde Çocuk Oyunları Şenliği düzenleniyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 5. Çocuk Oyunları Şenliği, geçtiğimiz hafta içerisinde başladı. Mendil kapmaca, sek sek ve kaleli yakan top oyunlarının...

Sarayönü'nde Çocuk Oyunları Şenliği düzenleniyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 5. Çocuk Oyunları Şenliği, geçtiğimiz hafta içerisinde başladı. Mendil kapmaca, sek sek ve kaleli yakan top oyunlarının oynandığı şenlikte, çocuklar hem eğleniyor hem de spor yapıyor.

Şenlik hakkında bilgi veren Çocuk Oyunları İlçe Koordinatörü Yasin Küçük, yaptığı açıklamada, "Beşinci geleneksel çocuk oyunları şenliği kapsamında, geleneksel Çocuk Oyunlarımızın geniş kitlelere ulaştırılması, öğrencilerde ve toplumumuzda bu konuda farkındalık oluşturulması, öğrencilerimizin bedensel gelişiminin desteklenmesi, kurallı oyun oynama bilincinin geliştirilmesi amacıyla ilçemizde çocuk oyunları şenliği düzenliyoruz. Müsabakalar Sarayönü'nde bu hafta da devam edecek. Her kategoride derece giren takımlara ödül verilecek. Ayrıca her kategoride ilçe birincisi olan okul takımı, Konya'da yapılacak yarışmalarda ilçemizi temsil edecek" dedi.

İlçe Koordinatörü Yasin Küçük, bu yıl beşincisi düzenlenen geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nin gelecek yıllarda daha kapsamlı olarak uygulanmaya devam edeceğini belirterek, okulların müsabakalara katılımdan dolayı gösterdiği ilgiye teşekkür etti.