ÇPAL sorunları iletişimle çözüyor

ÇPAL sorunları iletişimle çözüyor
Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, etkili eğitim, yerinde eğitim ve aileyi tanıma projesini hayata geçirdi.Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Akdağ yaptığı açıklamada, "Öncelikle sorun yaşayan öğrenciler...

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, etkili eğitim, yerinde eğitim ve aileyi tanıma projesini hayata geçirdi.

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Akdağ yaptığı açıklamada, "Öncelikle sorun yaşayan öğrenciler olmak üzere bütün öğrencilerimizin velileri ile irtibata geçiyoruz. Öğrencilerimizi gözlemliyoruz. Öğrencide bir farklılık varsa bir agresiflik, ters giden bir şey varsa bunu araştırıyoruz. Ailenin belirlediği gün ve saatlerde velilerimize ev ziyaretlerinde bulunuyoruz. Velilerimiz ile evinde yaptığımız görüşmelerde notlar alıyoruz. Velilerimizle görüşmemiz gereken konular varsa onları görüşüyoruz. Öğrencinin yansımadığı sorunlar olabiliyor. Ailelerden bunları öğreniyoruz. Burada amaç etkili bir iletişim geliştirmek." dedi.

İletişimin önemine değinen Akdağ, "Eğitim ve öğretimde okul, aile, çevre iletişimi çok önemli bir yer edinmektedir. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin en önemli amacı bir ülkenin geleceği olan çocukları iyi insan ve iyi vatandaşlar olarak yetiştirmektir. Çocukların eğitiminde okul, aile, çevre, öğretmen ve eğitim sistemi gibi faktörler etkili olmaktadır. Bu çalışma özellikle son yıllarda önemi daha da artan ve eğitimde çok önemli rolü olan okul-aile- çevre iş birliğinin yeri ve önemini belirtmek amacıyla yapılmıştır. İletişim eksikliği olduğunda bu özellikle öğrencileri olumsuz yönde etkilemektedir. Öğrenci başarısının düşmesi, çocukların zararlı alışkanlıkları daha küçük yaşlarda edinmeye başlaması, okullardaki birçok sıkıntılar bu durumun en önemli sonuçları olarak karşımıza çıkmaktadır." şeklinde konuştu.

Öğrencilere iyi bir eğitim hayatı oluşturmanın çabasında olduklarını ifade eden Süleyman Akdağ, şunları söyledi: "Bizim amacımız öğrencilerimizi motive etmek, sorunları varsa onları çözmek, sevmediği dersler varsa bunları tespit edip çözmek, kısacası iyi bir eğitim hayatı sunmak. Bu çalışmalarımızla ilgili olarak ailelerimizden de olumlu tepkiler alıyoruz. Bu ilgiden memnun olduklarını ifade ediyorlar. Dönem başından beri bu uygulamayı devam ettiriyoruz."