ÇPAL'da obezite ile mücadele

ÇPAL'da obezite ile mücadele
Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde kurulan sağlıklı beslenme ve obezite ile mücadele ekibi, obeziteye dikkat çekmek için beslenme ve spor etkinliği gerçekleştirdi.Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman...

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde kurulan sağlıklı beslenme ve obezite ile mücadele ekibi, obeziteye dikkat çekmek için beslenme ve spor etkinliği gerçekleştirdi.

Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Akdağ, yaptığı açıklamada, "Obezite ile mücadelede alınması gereken temel önlemlerin başında sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite konularında öğrencilerin bilinçlendirilmesi ve bilgi düzeyinin arttırılması gelmektedir. Fiziksel aktivite; bireysel olarak kronik hastalıkları önlemede, toplumsal olarak halk sağlığının iyileştirilmesinde etkilidir ve ayrıca kadın, erkek her yaştaki bireye fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yönden yararlar sağlamaktadır. Okul olarak obezite ile mücadele için sağlıklı beslenme ve obezite ile mücadele ekibi kurduk. Ekip olarak sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek için sağlıklı besinlerden bir kahvaltı hazırlayıp tüm öğrencilerimizle birlikte kahvaltı yaptık. Obezite ile mücadelede sadece sağlıklı beslenmenin yeterli olmadığını düşünerek bunun sporla daha etkili olacağını gördük. Okul bazında bir bisiklet turu yapmaya karar verdik. Okulumuz öğrencileri ile Sarayönü çevresinde bisiklet gezisi düzenledik. Obeziteyi çağımızın hastalığı olarak görüyoruz. Bununla ancak sağlıklı beslenme ve spor yaparak mücadele edebiliriz." dedi.

Belirli alışkanlıkların genç yaşlarda edinilmesi gerektiğinin altını çizen Akdağ, şöyle konuştu: "Hareketsiz bir yaşamın, diğer risk faktörleriyle birlikte kalıcı ve kronik hastalıkların gelişmesinde önemli bir risk faktörü olduğu da unutulmamalıdır. Hareketli bir yaşamın sağlıklı kilonun sürdürülmesi, kan basıncının, kan lipitlerinin ve kan şekerinin kontrolü, kalp-damar ve kas-iskelet sistemi hastalıklarını önlemede sağlığa olumlu etkileri olduğu bilinmektedir. Bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan birisi hareketli yaşamdır. Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır."